ឪឡឹកគឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទសម្បូរទៅដោយជាតិទឹក និងរស់ជាតិផ្អែម ដែលមនុស្សជាច្រើនចូលចិត្តបំផុត។ ជាតិទឹកដែលមាននៅក្នុងផ្លែឪឡឹកអាចជួយបំបាត់ការស្រែកទឹក ហើយអាចបន្សាបជាតិពុលនៅក្នុងរាងកាយថែមទៀត។ ចំពោះអ្នកដែលឆ្លងមេរោគកើតមុន ឬបញ្ហាផ្សេងទៀត អាចប្រើប្រាស់ឪឡឹកគឺមានអត្តប្រយោជន៍ខ្លាំងណាស់។ មិនតែប៉ុណ្ណោះឪឡឹកក៏អាចជួយកែសម្រួលតម្រងនោមឲ្យមានសុខភាពល្អ បន្សាបគ្រឿងស្រវឹង ព្រមទាំងអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនទៀត។ តែទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយមិនមែមនុស្សគ្រប់រូបអាចទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពីការបរិភោគឪឡឹងគ្រប់ៗគ្នានោះទេ ជាពិសេសចំពោះអ្នកជំងឺមួយចំនួន។
អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម
អ្នកដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមគួរបរិភោគឪឡឹកតិចតួចបំផុត។ ជាតិស្ករ ៥ ភាគរយដែលមាននៅក្នុងផ្លែឪឡឹកអាចបង្កើនកម្រិតជាតិស្ករនៅក្នុងឈាមពេលបរិភោគ។ នេះជាហេតុផលដែលមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមមិនគួរបរិភោគឪឡឹកទេព្រោះវាអាចបង្កឲ្យមានបញ្ហាដល់ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារធ្ងន់ធ្ងរ។ ដូច្នេះអ្នកគួរតែកំណត់ការបរិភោគចំនួននៃការស្រូបយកជាតិស្ករដែលមាននៅក្នុងផ្លែឪឡឹកឲ្យបានត្រឹមត្រូវ ។
ប៉ះពាល់ដល់តម្រងនោម
អ្នកដែលមានជំងឺតម្រងនោមមិនគួរបរិភោគឪឡឹកច្រើនពេកនោះទេ ព្រោះវាអាចធ្វើឲ្យតម្រងនោមអសកម្ម មុខងារនៃការបញ្ចេញកាកសំណល់ក្នុងរាងកាយថយចុះ។ ប្រសិនបើអ្នកបរិភោគច្រើនពេកបណ្តោលឲ្យជាតិទឹកនៅក្នុងខ្លួនរបស់អ្នកកាន់តែច្រើនឡើង, បរិមាណនៃឈាមកើនឡើង និងមានបញ្ហាដល់បេះដូង។
ជំងឺផ្តាសាយ
គ្រប់គ្នាដឹងហើយថា ជំងឺផ្កាសាយអាចកើតមានឡើងដោយសារតែការប្រែប្រួលនៃអាកាសធាតុ ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកបរិភោគឪឡឹកនៅក្នុងដំណាក់កាលនេះដូចជាជួយបន្តអូសបន្លាយជីវិតនៃជំងឺផ្កាសាយឲ្យកើនឡើងថែមទៀតអញ្ចឹង។
ដំបៅក្រពះ
ចពោះអ្នកដែលមានជំងឺដំបៅក្រពះ មិនគួរបរិភោគឪឡឹងបន្ថែមទៀតទេ ព្រោះវាអាចធ្វើឲ្យជំងឺនេះក្រនឹងជាសះស្បើយ។
អ្នកដែលមានសម្ពាធឈាមទាប
ជាតិអាស៊ីតអាមីណូដែលស្រង់ចេញពីផ្លែឪឡឹកត្រូវបានប្រើដើម្បីធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវមុខងារសសៃឈាមអារទែ និងសម្ពាធឈាមទាប។ ដូច្នេះអ្នកមិនគួរបរិភោគឪឡឹកនោះទេ ព្រោះវាជាអាវុធមួយដែលអាចធ្វើឲ្យអ្នកមានជំងឺលើសឈាម៕
មតិយោបល់