ព័ត៌មានសិល្បៈ និងកម្សាន្ត

ញាំ​​ត្រ​ចៀ​ក​ជ្រូ​ក​​

​នៅ​ថ្ងៃ អាទិត្យ​នេះ​ដែរ គេហទំព័រ ដំណឹង​សូម​ណែនាំ​មុខម្ហូប​ម្យ៉ាង​មានឈ្មោះ​ថា ញាំ​ត្រចៀកជ្រូក ដែល​ជា​មុខម្ហូប​រាង​សាមញ្ញ តែ​ក៏​មិន​ងាយស្រួល​ធ្វើ​ប៉ុន្មាន​ឡើយ ។
​សូម​មើល​គ្រឿងផ្សំ និង​វិធី​ធ្វើ និង​វិធី​ញាំ​ដូចខាងក្រោម​៖
​គ្រឿងផ្សំៈ​
​ត្រចៀកជ្រូក​មួយ​ចំហៀង​
​ខ្ញី​ហាន់​ឆ្មា​រៗ​
​ខ្ទឹមក្រហម​សាប់​
​ដើម​ខ្ទឹម​ហាន់​
​ទឹក​ក្រូចឆ្មារ​
​ខ្ទឹម​ស និង​ម្ទេស​ចិញ្ច្រាំ​
​ទឹកត្រី​
​ស្ករស​
​វិធី​ធ្វើ​៖
១.​លាង​ត្រចៀកជ្រូក​ដោយ​ទឹក​ក្តៅ​ខ្លាំង និង​យក​កាំបិត​កោស​រោម​ឲ្យ​ស្អាត​។ ដាក់​ស្ងោរ​ត្រចៀកជ្រូក​ឲ្យ​ឆ្អិន​ក្នុង​ទឹក ដោយ​ដាក់​អំបិល​បន្តិច​ផង​។​ស្ងោរ​ប្រមាណ ១​ម៉ោង ទើប​ឆ្អិន​ផុយ​ល្អ​។ បន្ទាប់​ពី​ត្រចៀកជ្រូក​ឆ្អិន យក​មក​ហាន់​លើ​ជ្រុញ​ជា​ចំណិតៗ​រៀប​ដាក់​ក្នុង​ចាន​ធំ​មួយ​។​
២.​ដាក់​ខ្ញី​ខ្ទឹម​ក្រហម និង​ដើម​ខ្ទឹម​ដែល​ហាន់​រួចជាស្រេច​កូរ​ឲ្យចូល​គ្នា​ជាមួយនឹង​ត្រចៀក​ជ្រូក​។​
​វី​ធី​ញាំ​៖
១.​ធ្វើ​ទឹក​ញាំ​ដោយ​មាន​ម្ទេស ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ ទឹក​ក្រូចឆ្មារ ទឹកត្រី​ស្ករស កូរ​ឲ្យចូល​គ្នាស​ព្វ​ហើយ​ភ្លក្ស​ឲ្យមាន​រស់ជាតិ​ជូ​រហឺរ​បន្តិច​។​
២.​យក​ទឹក​ញាំ​ទៅ​ចាក់​ស្រោច​ពីលើ​ត្រចៀក​ជ្រូក ដែល​យើង​រៀប​ក្នុង​ចាន​មុននេះ រួច​កូរ​ច្របល់​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ​ម្តងទៀត​។​
៣.​រោយ​លម្អរ​ពីលើ​ដោយ​សណ្តែកដី​និង ជី​អង្កាម​លើក​មក​ទទួល​ទាន ជាមួយ​បាយ ឬ​ធ្វើ​ជា​គ្រឿងក្លែម​កម្សាន្ត​ក៏បាន​៕

បញ្ជាក់៖រូប​នេះមិនមែនជារូប​ញាំ​ត្រចៀក​ជ្រូក​ទេ​
បញ្ជាក់៖រូប​នេះមិនមែនជារូប​ញាំ​ត្រចៀក​ជ្រូក​ទេ​

មតិយោបល់