ព័ត៌មានជាតិ

ស​ម្ល​រ​​កា​រី​​សា​ច់​មា​ន់​​ធ្វើ​​​យ៉ា​ង​ម៉េ​ច​​?​

​មុខម្ហូប​ដែល​ពេញនិយម​សម្រាប់​ពិធី ជប់លៀង​ផ្សេងៗ និង​ជា​ពិសេស​ក្នុង​កម្ម​វី​ធី​ឡើងផ្ទះ គេ​តែងតែ​លើក​យម​មុខម្ហូប​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​មានឈ្មោះ​ថា សម្លរ ការី ។​តែ​សម្រាប់​ថ្ងៃ​អាទិត្យ​នេះ​វិញ គេហទំព័រ ដំណឹង សូម​ណែនាំ នូវ​មុខម្ហូប​មួយ​ប្រភេទ ដែល​មានឈ្មោះ​ថា ការី​សាច់មាន់ ដែល​នឹង​បង្ហាញ គ្រឿងផ្សំ និង​វិធី​ធ្វើ​ដូច​ខាងក្រោម​៖

ស​ម្ល​រ​​កា​រី​​សា​ច់​មា​ន់​​ធ្វើ​​​យ៉ា​ង​ម៉េ​ច​​?​
ស​ម្ល​រ​​កា​រី​​សា​ច់​មា​ន់​​ធ្វើ​​​យ៉ា​ង​ម៉េ​ច​​?​

​គ្រឿងផ្សំ​
​សាច់មាន់ សាច់ជ្រូក​ឆ្អឹង​ជ​ន្នី​
​តំឡូងជ្វា សណ្តែក​គួ ខ្ទឹម​បារាំង ត្រប់​វែង ខ្ទិះ​ដូង មាន​ដើម មាន​ចុង ម្ទេស​ក្រៀម​ចិញ្ចាំម​ម៉ត គ្រឿង​បុក កាពិ​ក សណ្តែកដី​
​អំបិល ស្ករស ទឹកត្រី បរិមាណ​នៃ​គ្រឿងផ្សំ​អាស្រ័យ​លើ​ចំណង​ចំណូលចិត្ត​ដែល​ធ្វើ​ច្រើន ឬ​តិច​។​
​វិធី​ធ្វើ​
​ដាក់​ខ្ទិះ​ដើម​ដាំ​អោយ​ពុះ ដាក់​ម្ទេស​ក្រៀម​ច​ញ្ចាំ​ម​ម៉តកូ​រលាយ​ជា​មួយ​កាពិ​ក រួច​ដាក់​គ្រឿង​បុក​ចូល បន្ទាប់មក​ដាក់​សាច់​ចូល លៃ​ទឹក​អោយ​ល្មម កុំ​រាវ​ពេក កុំ​ខាប់​ពេក រំងាស់​ប្រហែល​5​នាទី សឹម​ដាក់​បន្លែ​ចូល​ទុក​អោយ​ពុះ​បង់គ្រឿង ភ្លក់​មើល​អោយ​ល្មម​ដាក់​សណ្តែកដី​បុក​ចូល​ជា​ការ​ស្រេច​។ ម្ហូប​មួយ​មុខ​នេះ​គឺ​ពិបាក​និង​យូរ​ដោយសារ​ធ្វើ​គ្រឿង តែបើ​រៀបចំ​គ្រឿង​រួចហើយ​ស្ល​គឺ​វា​ចំណាយពេល​តែ​មួយ​ភ្លែត​តែប៉ុណ្ណោះ ។​
​អាច​បរិភោគបាន​ជាមួយ​នំ​បាញ់​ចុក រឺ នំ​បុ័ង តាម​ចំណូល​៕

មតិយោបល់