ព័ត៌មានជាតិ

ក្លែ​ម​​ក៏​បា​ន​ ​បា​យ​​​ក៏​បា​ន​ ​ជា​មួ​យ​នឹ​ង​​ផា​ក់​​ឡូ​​វ​​ត្រ​ចៀ​ក​​​ជ្រូ​ក​​​

នៅ​រសៀល​កៀក នឹង​ម៉ោង​បាយ​ដែរ គេហទំព័រ ដំណឹង​សូម​បង្ហាញ​នូវ​ចំណងដៃ​ដ៏​ឆ្ងាញ់​សម្រាប់​មាត់ នោះ​គឺ មុខ​ម្ហូប ផាក់​ឡូ​វ​ត្រចៀកជ្រូក ដែល​ជា​មុខម្ហូប​មួយ​ងាយស្រួល​ធ្វើ​ផងដែរ ក្នុង​ការជួបជុំ​ក្រុមគ្រួសារ មិត្តភក្តិ​ជិត​ឆ្ងាយ ដែល​នឹង​បង្ហាញខ្លួន ជាមួយនឹង​វិធី​ធ្វើ និង​គ្រឿងផ្សំ​ដូចខាងក្រោម​៖

​គ្រឿងផ្សំ​៖

ត្រចៀកជ្រូក​កន្លះ​គីឡូ​
គ្រឿង​ផាក់​ឡូ​វ​២​ដុំ
​របៀប​ធ្វើ​៖

លាង កោស​ត្រចៀកជ្រូក​អោយ​ស្អាត​។​
ត្រចៀក​មួយ​កាត់​ជា​៣​ឬ​ជា​៤​។​
យក​ដុំ​ផាក់​ឡូ​វ​ដាក់ចូល​ក្នុង​ទឺក​ក្តៅ​មួយ​ចានចង្កឹះ​។ ទុក​មួយ​សន្ទុះ​អោយ​វា​រលាយ​។​
ត្រាំ​ត្រចៀកជ្រូក​ដែល​កាត់​រួច​នឹង​ទឹក​ផាក់​ឡូ​វ​នេះ​ទុកចោល​រយៈពេល​កន្លះ​ម៉ោង ដើម្បី​អោយ​ចូលជាតិ​។​
ឆា​ច្របល់​ត្រចៀក​និង​ទឹកគ្រឿង​ផាក់​ឡូ​វ​រហូតដល់​ឡើង​ពណ៌​ល្អ​
ចាក់ទឹក​ថែម​និង​រំងាស់​រហូតដល់​ត្រចៀកជ្រូក​ផុយ​លើក​មកទទួលទាន ដោយ​ផ្ទាប់​ជាមួយនឹង​ត្រសក់ ជីរណា គល់ស្លឹកខ្ទឹម ជា​ការស្រេច​៕​

ក្លែ​ម​​ក៏​បា​ន​ ​បា​យ​​​ក៏​បា​ន​ ​ជា​មួ​យ​នឹ​ង​​ផា​ក់​​ឡូ​​វ​​ត្រ​ចៀ​ក​​​ជ្រូ​ក​​​
ក្លែ​ម​​ក៏​បា​ន​ ​បា​យ​​​ក៏​បា​ន​ ​ជា​មួ​យ​នឹ​ង​​ផា​ក់​​ឡូ​​វ​​ត្រ​ចៀ​ក​​​ជ្រូ​ក​​​

មតិយោបល់