នំបញ្ចុកមានឈ្មោះដើមថា នំប៉ែនចុក គឺជានំ ដែល គេយកម្សៅសម្រស់ទៅស្ងោរហើយ បុក លាយ ទឹក រួច យក ទៅ ចាក់ ក្នុ ងប៉ែន ទើប យក ស្នូលឈើ ចុក សង្កត់ ដើម្បី រោយ ទម្លាក់ ជាសរសៃ ក្នុងទឹកពុះ អោយ ឆ្អិន ក្រោយមក គេ ស្រង់ ចាប់ជា ចង្វាយៗ ដាក់ ជាល ឬ កញ្ច្រែង ទុកអោយស្រស់ទឹក៕
ប្រភព៖អ្នកស្រី កែវ ចន្ទបូរណ៍
មតិយោបល់