ហេតុអ្វីបានជា ត្រូវបរិភោគសណ្ដែកក្រហម? បើនិយាយអំពី គ្រាប់សណ្ដែកក្រហមវិញ មានដល់ទៅ ពីរប្រភេទនោះគឺ៖ សណ្ដែកក្រហមគ្រាប់តូចៗ និងសណ្ដែកក្រហមក្រមៅ ។ ជាប្រភេទអាហារ សំបូរទៅដោយដែក ម៉ាញ៉េស្យូម ផូស្វ័រ ប៉ូតាស្យូម ជាតិទង់ដែង ជាតិ Thiamin ។ សណ្ដែកក្រហម ក៏មានលក្ខណៈពិសេសផ្សេងទៀត ដែលជួយកាត់បន្ថយជាតិខ្លាញ់ កាត់បន្ថយទាំងកាឡូរី សំបូរដោយប្រូតេអ៊ីន និងជាតិសរសៃ ។ សណ្ដែកក្រហមមាន ប្រសិទ្ធិភាពដ៏ប្រសើរបំផុត ក្នុងការជួយទប់ស្កាត់ករណី ជំងឺស្ទះសរសៃឈាមបេះដូង ជំងឺមហារីក និងការឆ្លងជំងឺសួរពូជ ៕
ព័ត៌មានជាតិ
មតិយោបល់