ពីដំបូងលោកអ្នកចេះពីរបៀបអាំងភ្លៅមាន់រួចមកហើយ តែនៅខ្វះទឹកជ្រលក់ដែលមិនទាន់បានធ្វើ ហើយខាងក្រោមនេះដែរគឺជាវិធីធ្វើទឹកជ្រលក់ដែលមានឈ្មោះថា ទឹកត្រីបុក សម្រាប់ជ្រលក់ភ្លៅមាន់ដែលអ្នកបានអាំងហើយនោះ។
របៀបធ្វើ
ដំបូងត្រូវយកកន្ត្រៃកាត់ម្ទេសក្រៀម ៣ ផ្លែមកហាន់ជាពីរ រួចវះយកគ្រាប់ចេញ។ បន្ទាប់មកចាក់ទឹកក្តៅចូលចានដាក់ម្ទេសចូលហើយគ្របឱ្យជិត។ ទុកចោលរយៈពេលប្រហែល ៣០ នាទីរហូតដល់វាទន់។ យកកាពិដាក់ក្នុងបន្ទះក្រដាសអាលុយមីញ៉ូមចំនួន ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ រួចខ្ចប់ឲ្យជិតយកដាក់ក្នុងខ្ទះឆាដែលមានកម្តៅល្មមទុករយៈពេលប្រហែល ៥ នាទីសូមប្រែមកម្ខាងទៀត។ ធ្វើដូចនេះអាចឱ្យកាពិនោះមានឱជារសឈ្ងុយឆ្ងាញ់។ បន្ទាប់ពីនោះត្រូវយកម្ទេសដែលត្រាំមកហាន់ជាចំណិតៗប្រមូលយកទៅបុកជាមួយនឹងស្ករស និងអំបិលកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ ដើម្បីឱ្យវាមានភាពគ្រើមបន្តិច។ លើសពីនេះត្រូវដាក់ខ្ទឹមក្រហម ៦ ផ្លែរួច និងខ្ទឹមស ២ ផ្លែហាន់ជាស្រេចដាក់ចូលក្នុងត្បាល់បន្តការបុកឲ្យចូលជាតិ។ ក្រោយមកត្រូវច្របល់ជាមួយកាពិដែលលោកអ្នកបានឆារួចនោះ។ ជាចុងក្រោយត្រូវដាក់អំពិលទុំ ២ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ និងទឹកឆ្អិន ២ ស្លាបព្រាបាយច្របល់ចូលគ្នាការស្រេច៕
មតិយោបល់