ការបរិភោគសាច់ពស់ ត្រូវបានគេចាប់អារម្មណ៍ សួរលើបញ្ហានេះ ដោយចោទសួរថា តើសាច់ពស់ ផ្តល់គុណប្រយោជន៍យ៉ាងដូចម្តេចខ្លះដល់សុខភាព ?
សត្វពស់ត្រូវបានគេយកវាមកធ្វើជាម្ហូបដ៏ឆ្ងុយឆ្ងាញ់ និង ជាឱសថត្រាំស្រាកែរោគដ៏សាកសិទ្ធទៀតផង ។ បើយោងតាមរបាយការណ៍របស់ឱសថ វាអាចធ្វើជាថ្នាំ ដូចនេះ បរិភោគសាច់ពស់ វាល្អសម្រាប់សុខភាព មនុស្ស។
សាច់ពស់ ជាឱសថ ស៊ុបដ៏មានតម្លៃ ។ សាច់ពស់គឺផ្អែម ឆ្ងាញ់ ប្រៃ ដោយវាជួយសម្រួលដល់ ការដកដង្ហើប កុំឲ្យមានកម្រិតទាប ការព្យាបាលជំងឺសរសៃប្រាសាទ និងឈឺចាប់ត្រង់តំបន់ប្រាសាទ ព្យាបាលសន្លាក់ឆ្អឹង អស់កំលាំងស្ពឹកជើង ប្រកាច់ ព្យាបាលរោគប្រដាប់ភេទ និង ពោះវៀនធំ យ៉ាងសាកសិទ្ធ។
ឱសថ ដែលធ្វើពីសាច់សត្វពស់ ជាឱសថប្រឆាំងជំងឺ ដ៏ច្រើនសន្ធឹក បើសិនជាយើងប្រើប្រាស់វាទៅតាមក្បួនខ្នាតត្រឹមត្រូវនោះ ។ ករណីដែលប្រើប្រាស់សាច់សត្វពស់ ធ្វើជាថ្នាំព្យាបាលជំងឺសន្លាក ត្រូវ តែយកវាទៅផ្សំជាមួយនឹង រុក្ខជាតិក្លិនក្រអូបប្រើជាគ្រឿងសម្ល ឬថ្នាំ ហើយបើសិនថែមឈាមពស់ បញ្ចូលទៀត កាន់តែមានប្រសិទ្ធភាព ៕
មតិយោបល់