ព័ត៌មានសិល្បៈ និងកម្សាន្ត

អាថ៌បាំងបង្អែមសង់ខ្យានៅតួគីធ្វើពីសាច់ទ្រូងមាន់

តួកគី:អ្នកអាចគិតថាសាច់វាមិនសមស្របជាគ្រឿងផ្សំសម្រាប់ធ្វើបង្អែមទេ ប៉ុន្តែប្រហែលដោយសារតែអ្នក​មិនដែល​ញ៉ាំបង្អែមសង់ខ្យាធ្វើពីសាច់ទ្រូងមាន់របស់តួកគី “tavuk göğsü” ។

រឿងព្រេងថាបង្អែមសង់ខ្យា göğsü tavuk ត្រូវបានបង្កើតច្រើនសតវត្សរ៍មកហើយ នៅពេលដែល​ស្តេចស៊ុលតង់នៃចក្រភពអូតូម៉ង់ មានចំណង់សោយអ្វីដែលផ្អែមទាំងកណ្តាលយប់។

គេបាននាំគ្នាចម្អិននៅក្នុងវិមាន Topkapi ហើយគ្រឿងផ្សំដែលនៅសេសសល់​នៅក្នុងផ្ទះបាយរបស់ពួកគេ​មានតែសាច់មាន់ទើមបង្អែមសងដខ្យា göğsü tavuk ធ្វើពីសាច់មាន់។

ទោះយ៉ាងណា វាគ្រាន់តែជារឿងព្រេងមួយតែប៉ុណ្ណោះ បើតាមចុងភៅតួកគីមានឯកទេសខាងបង្អែម​បាននិយាយ ថាគេអាចយកសាច់មាន់ទៅធ្វើបង្អែមបានដោយសារតែគេយក​វាតិចតួចដាក់ស្ងោរឲ្យរាលាយ​នៅក្នុងម្ស៉ៅ៕

មតិយោបល់