ព័ត៌មានជាតិ

ទឹកក្រូច មីកំប៉ុង នំចំម្រុះ ស្ករគ្រាប់ ដែលខូចគុណភាព និងហួសកាលបរិច្ឆេទសរុប ៣៩គីឡូក្រាមត្រូវរកឃើញនៅផ្សារសាមគ្គី និងផ្សារគីឡូពីរ ខេត្តស្ទឹងត្រែង

ស្ទឹងត្រែងៈ យោងតាមផេករបស់អគ្គ. ការពារអ្នកប្រើប្រាស់ កិច្ចការប្រគួតប្រជែង និងបង្រ្កាបការក្លែងបន្លំ CCF បានឲ្យដឹងថានៅថ្ងៃថ្ងៃទី១៩ ខែធ្នូ ឆ្នាំ២០២០មន្ត្រីសាខា ក.ប.ប. ខេត្តស្ទឹងត្រែង ដោយមានការសហការពីមន្ត្រីមន្ទីរពាណិជ្ជកម្មខេត្ត និងគណៈកម្មការផ្សារ បានបន្តចុះផ្សព្វផ្សាយអំពីគុណភាព សុវត្ថិភាពម្ហូបអាហារ ត្រួតពិនិត្យផលិតផលម្ហូបអាហារ និងទំនិញវេចខ្ចប់នៅផ្សារចំនួនពីរ គឹផ្សារសាមគ្គី និងផ្សារគីឡូពីរ ស្ថិតក្នុងក្រុងស្ទឹងត្រែងខេត្តស្ទឹងត្រែង។

ក្នុងសកម្មភាពនេះ មន្ត្រីជំនាញបានធ្វើវិភាគបឋមទៅលើគំរូម្ហូបអាហារមួយចំនួន ដើម្បីស្វែងរកសារធាតុគីមីហាមឃាត់ ដែលអាចធ្វើឱ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ។ ជាមួយគ្នានោះ មន្ត្រីជំនាញក៏បានធ្វើការត្រួតពិនិត្យរកភាពមិនអនុលោមរបស់ទំនិញនៅលើសម្បកវេចខ្ចប់ផងដែរ។

  • ជាលទ្ធផលមន្ត្រីជំនាញ បានរកឃើញទំនិញខូចគុណភាព និងហួសកាលបរិច្ឆេទប្រើប្រាស់រួមមាន៖
    -ទឹកក្រូចចំណុះ ១.៥ លីត្រចំនួន ១៥ដប ស្មើនឹង ២២.៥គីឡូក្រាម
    -ទឹកក្រូចចំណុះ ៤៨០មីលីលីត្រ ចំនួន ៣ដប ស្មើនឹង ១.៤៤គីឡូក្រាម
    -ទឹកក្រូចចំណុះ ៣៥០ មីលីលីត្រ ចំនួន ១៨ដប ស្មើនឹង ៦.៣គីឡូក្រាម
    -មីកំប៉ុងចំនួន ១៨កំប៉ុង ស្មើនឹង ១.៨ គីឡូក្រាម
    -នំចំម្រុះ និងស្ករគ្រាប់ចំនួន ២.៥គីឡូក្រាម
    -មេតាណុល ចំនួន ៩ដប ស្មើនឹង ៤.៧គីឡូក្រាម
    សរុបទាំងអស់ចំនួន ៣៩គីឡូក្រាម។

បន្ទាប់មកមន្ត្រីជំនាញ បានធ្វើកំណត់ហេតុដកហូតទំនិញទាំងនោះយកមកកម្ទេចចោលតាមនីតិវិធីនាពេលក្រោយ។ ទន្ទឹមនឹងនោះមន្ត្រីជំនាញក៏បានធ្វើការណែនាំដល់អាជីវករផ្សេងទៀត ឱ្យយល់ដឹង និងអនុវត្តទៅតាមច្បាប់ស្តីពីការគ្រប់គ្រងគុណភាព សុវត្ថិភាព លើផលិតផល ទំនិញ និងសេវា ព្រមទាំងច្បាប់ស្តីពីកិច្ចការពារអ្នកប្រើប្រាស់ ជៀសវាងបង្កផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋ និងអាចប្រឈមចំពោះមុខច្បាប់ថែមទៀត៕

 

មតិយោបល់