ការជ្រើសរើសនូវមុខងារសម្រាប់ចម្អិនប្រចាំថ្ងៃគឺជារឿងលំបាកមួយសម្រាប់ស្រ្តីជាមេគ្រួសារ ព្រោះថាមានពេលខ្លះមុខម្ហូរដែលបានជ្រើសរើសមិនសូវជាត្រូវចិត្តស្វាមី និងសមាជិកនៅក្នុងគ្រួសារ។
ត្រីចៀបគឺជាមុខម្ហូរមួយដែលភាគច្រើនតែងតែមានស្ទើជាប្រចាំថ្ងៃ ព្រោះថាវាងាយស្រួលក្នុងការធ្វើ និងឆាប់រហ័សទៀតផងដែរ។
ត្បិតតែមុខម្ហូរមួយនេះ វាងាយស្រួល និងឆាប់រហ័សពិតមែន ប៉ុន្តែអ្វីដែលស្រ្ដីមេផ្ទះត្រូវគិតនោះគឺថា គួរចៀនត្រីបែបណាដើម្បីឲ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់? ក្រៅពីជ្រើសរើសត្រីហើយនោះ ស្រ្ដីមេផ្ទះត្រូវជ្រើសរើសនូវប្រេង ឬខ្លាញ់សម្រាប់យកមកចៀនផងដែរ ព្រោះថាក្រៅពីត្រី នោះគឺត្រូវពាក់ព័ន្ធនឹងប្រេង ឬខ្លាញ់ផងដែរ។
ដើម្បីចៀនត្រីឲ្យមានស្បែកត្រីស្រួល និងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ត្រូវកម្ដៅប្រេងឆា ឬខ្លាញ់ឲ្យក្ដៅសិន ជាពិសេសគឺត្រូវដែលបានក្លាសេ ត្រូវកម្ដៅប្រេងឆាឲ្យក្ដៅខ្លាំងតាមតែអាចធ្វើទៅបាន ទើបសាច់ត្រីឆ្អិនបានល្អ៕
មតិយោបល់