ថ្មីៗអ្នកឯកទេសនៅក្នុងទីក្រុង Authorties បានបង្ហាញថា មានមនុស្សច្រើនណាស់ដែលទទួលរងនូវផលប៉ះពាល់ដោយសារតែការបរិភោគតៅហ៊ូ ដែលផ្សំជាមួយនឹងសារធាតុគីមី រួមទាំងថ្នាំធ្វើឲ្យតៅហ៊ូស នេះជាមូលហេតុនៃការកើតជំងឺមហារីក។
ក្រៅពីសណ្តែដែលជាគ្រឿងផ្សំដ៏សំខាន់ អ្នកឯកទេសបានហាមឃាត់ និងកំណត់សារធាតុសារធាតុជាច្រើនដែលត្រូវរួមផ្សំដូចជា៖ អាហារបំប៉ន BZ ១៦៨ ចំនួន ១៧៩ គីឡូក្រាម, MYUC STD ៥ គីឡូក្រាម, CarFosel ១៤ គីឡូក្រាម, Pearl po9 ១១ គីឡូក្រាម, សារធាតុអ៊ីដ្រូសែន ៣៩ គីឡូក្រាម។ ទាំងនេះគឺជាសារធាតុគីមីត្រូវបានគេហាមឃាត់ប្រើនៅក្នុងឧស្សាហកម្ម សម្រាប់ការឆ្នៃអាហារ។ ក្រៅពីការយកគំរូសម្រាប់ការធ្វើតេស្តគីមី អ្នកជំនាញបានកំណត់ផលិតផលទឹកគំរូ, ទឹកសំណល់, ការបំភាយឧស្ម័នផងដែរ។
នៅក្នុងមូលដ្ឋានសារធាតុគីមីដែលប្រើសារធាតុគីមីដំបូងដូចជា រូបមន្ត Na2S2O4 ត្រូវបានគេប្រើយ៉ាងទូលំទូលាយ នៅក្នុងការជ្រល់ពណ៌នៃការកែឆ្នៃម្ហូបអាហារ ប៉ុន្តែក្នុងការកែឆ្នៃម្ហូបអាហារសារធាតុគីមីទាំងនេះត្រូវបានហាមឃាត់ដាច់ខាត។ អ៊ីដ្រូសែនស្ព័នធ័រ អាចបង្កឲ្យមានជំងឺមហារីក, ជំងឺហឺត, ជំងឺផ្លូវដង្ហើម ហើយវាអាចបណ្តោលឲ្យពុល សូម្បីតែប្រព័ន្ធសសៃប្រសាទក៏មានបញ្ហាដែរ។ ដោយសារតែចង់ឲ្យតៅហ៊ូមានពណ៌សស្អាត និងស្រស់បានយូរអ្នកផលិតមិនបានគិតពីសុវត្ថិភាពដល់អ្នកប្រើប្រាស់នោះទេ។
បើតាមអ្នកផលិតបានបង្ហាញថាការប្រើប្រាស់ជាតិគីមីទាំងនេះដើម្បីបង្កើនទិន្នផលនៃការផលិត និងធ្វើឲ្យតៅហ៊ូអាចរក្សាទុកបានយូរ។ ដូច្នេះហើយសារធាតុគីមីទាំងនេះ និងត្រូវបានហាមឃាត់ដាក់នៅក្នុងម្ហូបអាហារ ដើម្បីធានាសុវត្ថិភាពរបស់អ្នកប្រើប្រាស់។ សូមបញ្ជាក់ផងដែរថា នៅក្នុងប្រទេសវៀតណាមមានមនុស្សចំនួន ១៥៣ លាននាក់បានស្នើរឲ្យកន្លែងផលិតបិទរយៈពេល ២ ខែ ដើម្បីពិនិត្យគុណភាពឡើងវិញ៕
មតិយោបល់