ថ្មីៗនេះនាយកកដ្ឋានកសិកម្មរុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ បានរកឃើញសារធាតុគីមីនៅក្នុងក្រូចឆ្មាស្រស់ចំនួន ៦ តោនដែលនាំចូលមកពីប្រទេសចិន ក្នុងនោះមានសំណល់នៃសារធាតុគីមី ០.៧ មីលីក្រោមក្នុងមួយគីឡូ គឺលើសពីបទបញ្ជាដែលបានកំណត់។ បន្ទាប់ពីការពិនិត្យឃើញមានសំណល់គីមីលើសកម្រិតនេះ នាយកដ្ឋានកសិកម្មរុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទបានធ្វើការព្រាមានមួយ។ ជាពិសេសការទទួលសេចក្តីជូនដំណឹងដល់នាយកដ្ឋានកសិកម្មរុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ (NAFIQAD) មានការយឺតយ៉ាវ ចំនួន ១៧ ករណីនៃការនាំចេញម្ហូបអាហារ ជាមួយនឹងប្រភពដើមបរិមាណសរុបរហូតដល់ទៅ ២៨០ តោន នៃប្រភពដើម ដែលនាំចូលមកពីប្រទេសចិន។
ការនាំចេញនេះមានផ្លែឈើ ៨ ប្រភេទរួមទាំង ទំពាំងបាយជូរ ក្រូច ផ្លែឈើពណ៌ក្រហម ការ៉ុត ផ្លែប៉ោម…។ ជាពិសេសក្រូចឃ្លិចស្រស់ត្រូវបានគេរកឃើញនាំចេញ (១២៦ តោន) ការរ៉ុត (៥៤ តោន) ទំពាំងបាយជូរ (២០ តោន) រួមទាំងផលិតផលជាច្រើនទៀត។
សារធាតុគីមីដែលបានរកឃើញមាន ថ្នាំសំលាប់សត្វល្អិតលើសកម្រិត ០.១-៣ មីលីក្រាមក្នុងមួយគីឡូ។ ថ្មីៗនេះនាយកដ្ឋានបានរកឃើញ ៦ តោននៃក្រូចឆ្មាស្រស់ដែលនាំចូលពីប្រទេសចិន ដែលមានសំណល់សារធាតុគីមី ០.៧ មីលីក្រាមក្នុងមួយគីឡូ លើសពីការចេញវេជ្ជបញ្ជាមានត្រឹមតែ ០.៥ ។
ដើម្បីជៀសវាងផលប៉ះពាល់ និងធានាបាននូវសុវត្ថភាពអាហារសម្រាប់អតិថិជន នាយកដ្ឋានកសិកម្មរុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ (NAFIQAD) បានស្នើឲ្យមានការរឹតបន្តឹង និងជូនដំណឹងដល់ទីភ្នាក់ងារប្រទេសចិនឲ្យមានការស៊ីបអង្កេតចំពោះការនាំចូលទំនិញខុសស្តង់ដារ និងរកវិធីដោះស្រាយឥ្យបានសមស្រប ដើម្បីប្រកាសលទ្ធផលដល់នាយកដ្ឋាន (NAFIQAD) ឲ្យបានដឹង៕
មតិយោបល់