ព័ត៌មានជាតិ

អាហារ​​ជួយ​​កាត់​បន្ថយ​​ជំងឺ​​​លើស​​ឈាម​

ឱសថ​បុរាណ​​ដែល​បាន​ពី​ចំណី​អាហារ​មួយ​​ចំនួន​ គេ​អាច​​យក​មក​ប្រើប្រាស់​​ដើម្បី​​កាត់បន្ថយ​ជំងឺ​​លើស​ឈាម​បាន​យ៉ាង​​ល្អ។

001

បើ​អ្នក​កើត​ជំងឺ​លើស​ឈាម​ ហើយ​ចង់​កាត់​បន្ថយ​អាការ​នេះ​ គួរ​អនុវត្ត​ដូច​ខាង​ក្រោម៖

– ខ្ទឹម​ស

ចិញ្ច្រាំ​ខ្ទឹម​ស​ស្រស់​ឲ្យ​បាន​ប្រមាណ​កន្លះ​ស្លាប​ព្រាកាហ្វេ​ បរិភោគ​ជាមួយ​អាហារ​មួយ​ថ្ងៃ​២​ ទៅ​៣​លើក។ បើ​មិន​ចង់​អនុវត្ត​វិធី​នេះ​ទេ​ អ្នក​អាច​ខាំ​ទំពា​ខ្ទឹម​ស​ស្រស់​ផ្ទាល់​​តែ​ម្ដង។ ទោះ​បី​ជា​យ៉ាង​ណា​ ការ​បរិភោគ​ខ្ទឹម​ស​មិន​គួរ​បរិភោគ​ពេល​ពោះ​ទទេ​ទេ​ ព្រោះ​ភាព​ក្ដៅ​របស់​ខ្ទឹម​អាច​បង្ក​ឲ្យ​ក្រហាយ​ក្រពះ។

– ឃិនឆាយ​

ជ្រើសរើស​ដើម​ឃិនឆាយ​ស្រស់​យក​មក​បុក​ច្របាច់​យក​ទឹក​ផឹក​​ ឬ​ប្រើ​ដើម​ស្រស់​១-២​ក្ដាប់​ដៃ​​បុក​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ​ស្ងោរ​ជាមួយ​ទឹក​ ហើយ​ច្រោះ​យក​កាក​ចេញ​ទុក​បរិភោគ​ម្ដង​១-២​ ស្លាបព្រា​មុន​អាហារ​ ឬ​បរិភោគ​ជា​បន្លែ​ស្រស់​លាយ​ជាមួយ​អាហារ​ក៏​ផ្ដល់​ផលប្រយោជន៍​ដូច​គ្នា​ដែរ។

– បញ្ញើ​ក្អែក​​លើ​ដើម​ស្វាយ​

យក​បញ្ញើក្អែក​លើ​ដើម​ស្វាយ​មក​ហាល​ឲ្យ​ស្ងួត​ស្ងោរ​ទឹក​ផឹក​ជំនួស​ទឹក​តែ​ ឬ​ហាល​ឲ្យ​ស្ងួត​យក​មក​លីង​ហើយ​ឆុង​ទឹក​ផឹក។

នៅ​តំបន់​ខ្លះ​ ការ​បំបាត់​រោគ​លើស​ឈាម​គេ​យក​បញ្ញើ​ក្អែក​ស្រស់​ដោយ​បេះ​យក​ស្លឹក​ និង​មែក​មួយ​ក្ដាប់​ដៃ​​ស្ងោរ​ជាមួយ​ទឹក​ ហើយ​យក​មក​ផឹក។

– ផ្កាតិចហួយ​ (Roselke)

យក​ស្រទាប់​ស្ងួត​មក​ដាំ​ទឹក​ ឬ​ឆុង​ទឹក​ក្ដៅ​ផឹក​ជំនួស​ទឹក​តែ​ ព្រោះ​វា​អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ជំងឺ​លើស​ឈាម​បំបាត់​ដុំ​ក្រួស​ក្នុង​តម្រង​នោម​ និង​កាត់បន្ថយ​គ្រុន។

– ស្លឹក​​ត្រចៀក​ក្រាញ់​

រុក្ខជាតិ​​ប្រភេទ​នេះ​ជា​ថ្នាំ​ប៉ូវ​បេះដូង​ បំបាត់​អាការ​អស់​​កម្លាំង​ល្ហិតល្ហៃ​ បញ្ចុះ​ទឹក​នោម​ និង​បំបាត់​ក្ដៅ​ក្នុង។

សម្រាប់​​លក្ខណៈ​ពិសេស​​មួយ​ទៀត​របស់​រុក្ខជាតិ​មួយ​នេះ​ គឺ​គេ​​អាច​ប្រើ​បញ្ចុះ​ជំងឺ​​លើស​ឈាម​ដោយ​យក​ដើម​ស្រស់​មួយ​ ឬ​ពីរ​ក្ដាប់​ដៃ​​ស្ងោរ​ជាមួយ​ទឹក​ហើយ​យក​មក​ផឹក៕

មតិយោបល់