សារធាតុប្រូតេអ៊ីនដែលមាននៅ ក្នុង ឈាមជ្រូក ដែលបានបំបែកដោយ ជាតិអាស៊ីតនៅក្នុងក្រពះ ក្លាយទៅជាអាហារដែលមានសារប្រយោជន៍ សម្រាប់បន្សាបជាតិពុល នៅក្នុងក្រពះ និងពោះវៀន ព្រមទាំងអាចស្រូបទាញភាគល្អិត និងសារធាតុរ៉ែ បញ្ចេញសារធាតុពុលចេញមកក្រៅរាង្គកាយ។
តាមការសិក្សាបន្តបានឲ្យដឹងថា ចំពោះបើកបររថយន្តគឺមានហានិភ័យគ្រោះថ្នាក់ច្រើនជាងគេ ដោយសារតែពួកគាត់បានប៉ះ និងភាគល្អិតច្រើនជាងគេដូចនេះគួរតែបរិភោគឈាមជ្រូកឲ្យបានច្រើន។ម្យ៉ាងវិញទៀតឈាមមានផ្ទុកសារធាតុដែក ដែលមានប្រយោជន៍ចំពោះអ្នកខ្វះឈាម ធ្វើឲ្យទឹកមុខស្លេកស្លាំង ជាអាហារដ៏ល្អ សម្រាប់ជួយឲ្យសម្រស់ និងសុខភាពល្អ និងបណ្តេញជាតិពុលយ៉ាងប្រសើរទៀតផង៕
មតិយោបល់