Post News Media ព័ត៌មានសុខភាព រសជាតិល្វីងចត...

រសជាតិល្វីងចត់ៗ តែអាចព្យាបាល និងការពារជំងឺកាចសាហាវ២មុខ

ផ្លែម្រះ មិនត្រឹមតែជាអាហារដែលសម្បូរជីវជាតិប៉ុណ្ណោះទេ វាថែមទាំងជាឱសថ ដែលជនជាតិចិន ប្រើប្រាស់​តាំងពី​សម័យបុរាណ​មកម្ល៉ះ។ រហូតមកដល់បច្ចុប្បន្ននេះ អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​បានរកឃើញ​ថា ផ្លែម្រះ មានប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការព្យាបាល​ជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែមប្រភេទី២ និងបង្ការ​ជំងឺមហារីកសុដន់ ផងដែរ។

តាមការអះអាងរបស់អ្នកជំនាញដោយផ្អែកទៅលើការសិក្សាដែល​បានចុះផ្សាយក្នុងទស្សនាវដ្តី Ethnopharmacology កាលពីខែមករា ឆ្នាំ២០១១ បានបង្ហាញថា ម្រះ មួយផ្លែមានផ្ទុកជាតិថ្នាំ ២,០០០មីលីក្រាម ដែល​មានសមត្ថភាព​កាត់បន្ថយ​ជាតិស្ករ​ក្នុងឈាម​របស់អ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី២ យ៉ាង​មានប្រសិទ្ធភាព។

ក្រៅពីជំងឺទឹកនោមផ្អែម ផ្លែឈើមួយប្រភេទនេះ អាចប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹង​កោសិកាមហារីកសុដន់ ដែល​មាន​នៅក្នុង​រាងកាយ​ផងដែរ។ លោកវេជ្ជបណ្ឌិត Ratna B. Ray ដែលជាអ្នកដឹកនាំការសិក្សានេះ មានប្រសាសន៍ថា ផ្លែម្រះ ជាភ្នាក់ងារ​យ៉ាងសំខាន់ ក្នុងការ​ការពារ​ជីវិតមនុស្ស​ឲ្យរួចផុតពី​សេចក្តីស្លាប់​ដោយសារតែ​កោសិកាមហារីកសុដន់។

ទោះជាយ៉ាងណា អ្នកជំនាញនៅតែបន្តការស្រាវជ្រាវបន្ថែមទៀតទៅ​លើផ្លែម្រះ ដើម្បីឲ្យដឹង​កាន់តែច្បាស់​ពីសមត្ថភាព​ពេញលេញ​របស់វា៕