ព័ត៌មានសុខភាព

ឈប់ប្រើក្រដាសអាលុមីញ៉ូមចម្អិនម្ហូបទៀតទៅ ប្រយ័ត្នខូចសុខភាពដោយមិនដឹងខ្លួន

បច្ចុប្បន្ននេះ គេនិយមប្រើប្រាស់ក្រដាសអាលុយម៉ូញ៉ូម សម្រាប់រុំចម្អិន​ម្ហូបអាហារផ្សេងៗ ព្រោះវាធ្វើឲ្យអាហារឆាប់ឆ្អិន មិនងាយ​ខ្លោច ហើយងាយស្រួលប្រើ​ថែមទៀត។ ក៏ប៉ុន្តែការដុតកម្តៅខ្លាំង​ពេក ធ្វើឲ្យជាតិអាលុយមីញ៉ូម​ជ្រាបចូលទៅក្នុង​អាហារ ជាពិសេស​​នៅពេលដែលវាជួបជាមួយនឹង​គ្រឿងទេស​ការជ្រាប​កាន់តែលឿន។ បើយោងតាម​គេហទំព័រ boldsky បានបង្ហាញថា ការប្រើក្រដាស​អាលុយមីញ៉ូម​សម្រាប់ចម្អិនម្ហូបជាញឹកញាប់ អាចនាំឲ្យមានផលលំបាកធ្ងន់ធ្ងរ​ដល់សុខភាព។

ខាងក្រោមនេះ គឺជាផលប៉ះពាល់ដែលអ្នកគ្រប់គ្នាគួរតែប្រយ័ត្ន៖
១.ប៉ះពាល់ដល់កោសិកាខួរក្បាល
២.កើតជំងឺបាត់ការចង់ចាំ
៣.កើតជំងឺតម្រងនោម
៤.ប៉ះពាល់ដល់ថ្លើម
៥.ខូចសុខភាពឆ្អឹង
៦.កើតជំងឺសរសៃប្រសាទ
៧.កើតជំងឺហឺត
៨.កើតជំងឺមហារីកពោះវៀន

ទាំងអស់នេះហើយ ជាហានិភ័យដែលបង្កមកពីការប្រើប្រាស់ក្រដាសអាលុយមីញ៉ូមសម្រាប់ចម្អិនម្ហូប ហេតុដូច្នេះ​អ្នកគួរតែ​ជៀសវាង៕

មតិយោបល់