បច្ចុប្បន្ននេះ គេនិយមប្រើប្រាស់ក្រដាសអាលុយម៉ូញ៉ូម សម្រាប់រុំចម្អិនម្ហូបអាហារផ្សេងៗ ព្រោះវាធ្វើឲ្យអាហារឆាប់ឆ្អិន មិនងាយខ្លោច ហើយងាយស្រួលប្រើថែមទៀត។ ក៏ប៉ុន្តែការដុតកម្តៅខ្លាំងពេក ធ្វើឲ្យជាតិអាលុយមីញ៉ូមជ្រាបចូលទៅក្នុងអាហារ ជាពិសេសនៅពេលដែលវាជួបជាមួយនឹងគ្រឿងទេសការជ្រាបកាន់តែលឿន។ បើយោងតាមគេហទំព័រ boldsky បានបង្ហាញថា ការប្រើក្រដាសអាលុយមីញ៉ូមសម្រាប់ចម្អិនម្ហូបជាញឹកញាប់ អាចនាំឲ្យមានផលលំបាកធ្ងន់ធ្ងរដល់សុខភាព។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាផលប៉ះពាល់ដែលអ្នកគ្រប់គ្នាគួរតែប្រយ័ត្ន៖
១.ប៉ះពាល់ដល់កោសិកាខួរក្បាល
២.កើតជំងឺបាត់ការចង់ចាំ
៣.កើតជំងឺតម្រងនោម
៤.ប៉ះពាល់ដល់ថ្លើម
៥.ខូចសុខភាពឆ្អឹង
៦.កើតជំងឺសរសៃប្រសាទ
៧.កើតជំងឺហឺត
៨.កើតជំងឺមហារីកពោះវៀន
ទាំងអស់នេះហើយ ជាហានិភ័យដែលបង្កមកពីការប្រើប្រាស់ក្រដាសអាលុយមីញ៉ូមសម្រាប់ចម្អិនម្ហូប ហេតុដូច្នេះអ្នកគួរតែជៀសវាង៕
មតិយោបល់