ព័ត៌មានសុខភាព

ដឹងទេ! ហេតុអ្វីអ្នកជំនាញមិនឲ្យអ្នកចោលសំបកការ៉ុត?

នៅពេលដែលទទួលទានការ៉ុតម្តងៗ អ្នករាល់គ្នាតែងតែចិតសំបកចោល ព្រោះយល់ថាវាមានភាពកខ្វក់ ហើយគ្មានប្រយោជន៍អ្វីឡើយ។ ប៉ុន្តែការគិតបែបនេះគឺខុសស្រឡះ ព្រោះសំបកការ៉ុតត្រូវបានគេរកឃើញថា សម្បូរទៅដោយប្រូតេអ៊ីន សារធាតុរ៉ែ និងវីតាមីនC លើសសាច់របស់វារហូតដល់ទៅ៦ដង។

សំបកការ៉ុតមានផ្ទុកសារធាតុប៉ូតាស្យូម និងវីតាមីនដ៏សម្បូរបែប ដែលអាចជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម ធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវការរំលាយអាហារ ការពារជំងឺពុកឆ្អឹង ជំងឺបេះដូង និងធ្វើឲ្យភ្នែកភ្លឺច្បាស់។

ក្រុមគ្រូពេទ្យជនជាតិ ក្រិច បានដាក់បញ្ចូលសំបកការ៉ុតទៅក្នុងបញ្ជីនៃរុក្ខជាតិទាំង៦០០ប្រភេទ ដែលអាចព្យាបាលជំងឺមហារីកប្របកដោយប្រសិទ្ធភាព។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ សំបកការ៉ុតត្រូវបានគេប្រើសម្រាប់ធ្វើជាថ្នាំបញ្ចុះទឹកនោមបែបធម្មជាតិ ព្យាបាលជំងឺតម្រងនោម និងកាបន្ថយបញ្ហាហើមពោះ។

ក្រៅពីនេះទឹកដែលចម្រាញ់ចេញពីសំបកការ៉ុត អាចជួយព្យាបាលបញ្ហាក្លិនមាត់ ដំបៅមាត់ និងបញ្ហាហូរឈាមតាមអញ្ចាញធ្មេញផងដែរ។

ចំណាំៈ នៅក្នុងឱសថបុរាណរបស់ប្រទេសរុស្ស៊ី បានប្រើសំបកការ៉ុតសម្រាប់រំញោចស្បូន ដូច្នេះស្ត្រីដែលមានផ្ទៃពោះគួរតែជៀសវាងប្រើប្រាស់សំបកការ៉ុត៕

ប្រភពៈ rak sukapap

មតិយោបល់