ព័ត៌មានជាតិ

ញាំ​សាច់​គោ​ផ្លែ​ទំ​ពាំ​ង​បា​យ​ជូ​រ​

គ្រឿងផ្សំ៖

-សាច់គោហានជាដុំៗ ១ចានចង្កឹះ

-ផ្លែទំពាំងបាយជូរតូចៗដែលមានរសជាតិជូរ ៣០ផ្លែ

-គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ស្តើងៗ ៣ស្លាបព្រាបាយ

-ខ្ទឹមក្រហមហាន់ ២ស្លាបព្រាបាយ

-ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាបាយ

-ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ

-ទឹកក្រូចឆ្មារ ៣ស្លាបព្រាបាយ

-ស្ករស ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ

-ម្ទេសហាន់ ២ផ្លែ

-បំបិលម្រេចម៉ដ្ឋ ប្រេងអូលីវ មួយមុខបន្តិចៗ

-ស្លឹកជីរអង្កាម សម្រាប់រោយពីលើ

-វិធីធ្វើ៖

១.សាច់ដែលហាន់រួចហើយ យកទៅលាងឲ្យស្អាតប្រឡាក់ជាមួយនឹងអំបិលម្រេច និងប្រេងអូលីវហើយទុកមួយស្របក់។

២.ផ្សំទឹកត្រីជាមួយទឹកក្រូចឆ្មារ ម្សៅស៊ុប ខ្នរ ស្ករស និងម្ទេស ហាន់លាយបញ្ចូលគ្នា ឲ្យសព្វភ្លក្សមើលឲ្យមានរសជាតិល្មមធ្វើជាទឹកញាំ។

៣.អាំងឬចៀនសាច់ប្រឡាក់ឲ្យឆ្អិនល្អ ហើយរៀបដាក់ក្នុងចាន លាយផ្សំជាមួយគល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ខ្ទឹមក្រហមហាន់ផ្លែទំពាំងបាយជូរ និងស្រោចទឹកញាំ ហើយរោយស្លឹកជីរអង្កាមជាការស្រេច៕

មតិយោបល់