ព័ត៌មានជាតិ

ផ្លែ​មឺឡុង​​ កាត់​​បន្ថយ​ភាព​​​តាន​តឹង​​ និង​​ការ​​ហត់​នឿយ​​

ទឹក​ផ្លែមឺឡុង​ (Melon ឬ​ Cantaloup) ដែល​​មាន​ផ្ទុក​​នូវ​សារធាតុ​​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតករ​មួយ​​ប្រភេទ​​ ត្រូវ​បាន​គេ​រក​ឃើញ​ថា​ មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុង​ការ​កាត់បន្ថយ​ភាព​តានតឹង​ក្នុង​អារម្មណ៍​​និង​ការ​នឿយហត់។ នេះ​បើ​យោង​តាម​ការ​ស្រាវជ្រាវ​របស់​អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​បារាំង។

Cantaloupes

ផ្លែ​មឺឡុង​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​គីមី​ SOD​​ (Superoided dismutaseenzymes) ដែល​ធ្វើ​​ឲ្យ​រោគ​សញ្ញា​នៃ​អាការ​តានតឹង​ផ្លូវ​កាយ​ និង​ចិត្ត​​ឲ្យ​ប្រសើរ​ឡើង​ និង​ធ្វើ​ឲ្យ​ខួរ​ក្បាល​ដំណើរការ​ល្អ។

ការ​ទទួល​ទាន​ទឹក​ផ្លែ​មឺឡុង​ អាច​ជួយ​កាត់​បន្ថយ​ភាព​រសាប់រសល់​ធ្វើ​ឲ្យ​ការ​ទទួលទាន​ដំណេក​បាន​លក់​ស្កប់ស្កល់​ និង​លើក​កម្ពស់​ផ្នែក​ស្មារតី​ផង​ដែរ។

យោង​តាម​អ្នក​ស្រី​វេជ្ជបណ្ឌិត​ ម៉ារី អានមីឡេស៊ី (Marie-AnneMilesi) ដែល​ដឹកនាំ​​ការ​សិក្សា​នេះ​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា​ អ្នក​ជំងឺ​​ដែល​បាន​ទទួលទាន​ SOD មាន​ការ​​ធូរ​ស្បើយ​ពី​ភាព​តានតឹង​ និង​ការ​នឿយហត់​​អស់​កម្លាំង​ ដោយសារ​ SOD សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន​ ដែល​ជំរុញ​ឲ្យ​សរីរាង្គ​មនុស្ស​ផលិត​សារធាតុ​​ប្រឆាំង​​នឹង​អុកស៊ីតករ​ដោយ​ខ្លួន​ឯង។

សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតករ​បែប​នេះ​ច្រើន​មាន​​នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​មឺឡុង​ ឬ​ត្រសក់​ស្រូវ​ក្រអូប​បរទេស។

ការ​ទទួលទាន​ពពួក​ផ្លែឈើ​ខាង​លើ​ ក៏​អាច​កាត់បន្ថយ​កម្រិត​ជាតិ​កូឡេស្ដេរ៉ូល​ ការពារ​មិន​ឲ្យសរសៃ​ឈាម​បេះដូង​រឹង​ និង​ជួយ​សម្រក​ទម្ងន់​ផង​ដែរ។

ពពួក​ផ្លែឈើ​ទាំង​នេះ​មាន​សម្បក​រលោង​ ឬ​គ្រើម​ និង​មាន​សាច់​ស​បៃតង​ខ្ចី​ និង​លឿង។ ផ្លែ​មឺឡុង​ មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​សាបៗ​ ហើយ​សាច់​របស់​វា​ស្រួយ​ គួរ​ឲ្យ​ចង់​ទទួលទាន។ ជា​ទូទៅ​ គេ​ច្រើន​បរិភោគ​វា​ស្រស់ៗ ឬ​ក្លាស្សេ​ឲ្យ​ត្រជាក់​មុន​និង​បរិភោគ។ វា​ច្រើន​មាន​លក់​នៅ​តាម​បណ្ដា​ផ្សារ​ទំនើប​នានា៕

មតិយោបល់