ព័ត៌មានជាតិ

ស​ង់​ខ្យា​​ល្ពៅ​ ​ប​ង្អែ​ម​​ខ្មែ​រ​​

បង្អែម​សង់​ខ្យា​ងាយស្រួល​ក្នុងការ​ធ្វើ និង​តម្រូវឲ្យ​មាន​គ្រឿងផ្សំ​រួមមាន​ល្ពៅ​ចាស់​មួយ​ផ្លែ ពង​មាន់​៥​គ្រាប់ ខ្ទិះ​ដូង ១​កូន​ចាន ស្ករស​៤​ស្លាបព្រា និង​អំបិល​១​កូន​ស្លាបព្រា ដើម្បី​បង្កើន​រសជាតិ​ផ្អែម​មុត​ដល់​សង់ខ្យា​។​

​វិធី​ធ្វើ​បង្អែម​នេះ​គឺ ដំបូង​ត្រូវ​យក​ល្ពៅ​ទៅ​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត រួច​ចោះ​ត្រង់​បរិវេណ​ទង​របស់​វា ដើម្បី​ខ្វេះ​យក​គ្រាប់​ល្ពៅ​ចេញ​។ បន្ទាប់មក​ត្រូវ​យក​ពងមាន់ ដោយ​ដួស​យកតែ​ផ្នែក​ក្រហម យក​មក​វាយ​ឲ្យ​បែក​ស្មើ​សាច់ រួច​លាយ​ជាមួយ​ខ្ទិះ​ដូង​។ ចាប់ផ្ដើម​វាយ​ល្បាយ​ឲ្យ​ស្មើសា​ច់​ម្ដងទៀត រួច​ដាក់​ស្ករស និង​អំបិល​បន្តិច​ដើម្បី​ឲ្យមាន​រសជាតិ​ផ្អែម​មុត រួច​ទើប​ដួស​ដាក់ចូល​ក្នុង​ផ្លែ​ល្ពៅ និង​យក​ទៅ​ចំហុយ​រយៈពេល​១​ធូប នោះ​ជា​ការ​ស្រេច​៕​
539978_347613135335155_1144202274_n

មតិយោបល់