សារាយសមុទ្រ ជាអាហារមួយប្រភេទ ដែលផ្ទុកទៅដោយសារធាតុខនិច ជាច្រើន ដូចជាសារធាតុរ៉ែ ជាតិអ៊ីយ៉ូត ប៉ូតាស្យ៉ូម ជាតិកាល់ស្ស៉ូម និងវីតាមីនជាច្រើនផ្សេងទៀតដែលជំនួយដល់សុខភាពរបស់មនុស្ស។ក្រៅពីនេះ នៅក្នុងសារាយសមុទ្រនៅ មានអាស៊ីតខ្លាញ និង អាស៊ីត ពពួកស្ករ ។
សារៈប្រយោជន៍ នៃការទទួលអាហារសារាយសមុទ្រនេះ អាចការពារជំងឺពកក ការពារជំងឺលើសឈាម និងសរសៃឈាមរឹង។ម្យ៉ាងវិញទៀតវាមានសារជាតិបាស ដែលជាកត្តាលីករជួយជំរុញ ម៉េតាប៉ូលីស នៃសារធាតុខ្លាញក្នុងឈាម ជួយឲ្យពោះវៀនដើរស្រួល ។
ដើម្បីចម្អិនសារាយសមុទ្រកុំឲ្យបាត់បង់សារធាតុរ៉ែនោះ មានវិធីម្យ៉ាងគត់គឺចំហុយ ដែលធ្វើឲ្យពោះវៀនកន្ទ្រាក់បានល្អ៕
ព័ត៌មានជាតិ
មតិយោបល់