ព័ត៌មានជាតិ

ប្រភេទ​អាហារ​ដែល​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​ជម្ងឺមហារីក​សុដន់​

​យោ​ងតាម​ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​របស់​ក្រុម​អ្នកសិក្សា​បរទេស បានឲ្យដឹងថា ហានិភ័យ​ជម្ងឺមហារីក​សុដន់​កើតឡើង​គឺ​អាស្រ័យ​ទៅតាម​កត្តា​ផ្សេងៗ​គ្នា​។ អ្នក​ខ្លះ​អាច​កើត​មាន​ដោយសារ​កំណ​ពូជ អ្នកខ្លះ​ទៀត​បណ្តាលមកពី​ការជក់បារី ឬ​មិន​បាន​ហាត់ប្រាណ​ទៀងទាត់​។ ថ្មីៗ​នេះ​មាន​ការសិក្សា​មួយចំនួន​បាន​បង្ហាញថា របប​អាហារ​បាន​ដើរ​តួនាទី​សំខាន់​ក្នុង​ការការពារ​ប្រឆាំង​នឹង​ជម្ងឺ​មហារីក​សុដន់​។​
Food Protes Cancer
១. ផ្លែ​ល្ពៅ និង​គ្រាប់​ផ្កា​ឈូករត្ន័​
​ការសិក្សា​ទៅលើ​អ្នក​ជម្ងឺមហារីក​សុដន់​រាប់ពាន់​អ្នកជា​ស្ត្រី​ដែល​កើត​ជម្ងឺ​មហារីក​សុដន់​បានបង្ហាញ​ថា គ្រាប់​ផ្កាឈូករ័ត្ន និង​ល្ពៅ​គឺជា​ផ្នែក​មួយ​ដែល​អាច​ជួយ​ទប់​ស្តាត់​ជម្ងឺមហារីក​សុដន់​ឲ្យមាន​កម្រិត​ទាប់​បំផុត បន្ទាប់​ស្ត្រី​អស់​រដូវ​។​

២. តែ​បៃតង​
​តែ​បៃតង​អាច​ជួយ​កំណត់​នូវ​ការ​វិវឌ្ឍន៍​សមត្ថភាព​សាច់ដុំ​របស់​ស្ត្រី ពីព្រោះ​ជាតិ polyphenols នៅ​ក្នុង​តែ​បៃតង​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​ប្រូតេអ៊ីន​នៅក្នុង​សាច់ដុំ​មិនឲ្យ​មាន​ការអភិវឌ្ឍ​លឿន​។​

៣. ជាតិ​អាហារ​ដ៏​សម្បូរបែប​នៅក្នុង​បន្លែ ផ្លែ​ឈឺ​
​ជីវជាតិ​ដ៏​សម្បូរបែប​ដែល​មាន​នៅក្នុង បន្លៃ​បៃតង ទំពាំង​បារាំង ខាត់​ណា ផ្លែ​ក្រូច និង​ផ្លែ​ឈឺ​មួយចំនួនទៀត មាន​ប្រសិទ្ធិភាព​ខ្ពស់​ក្នុង​ការប្រឆាំង​នឹង​ជម្ងឺមហារីក​សុដន់​។ ការសិក្សា​បង្ហាញ​ថា​អ្នក​ដែល​បរិ​ភាគ​អាហារ​បែបនេះ​បាន​ទៀងទាត់​មាន​កម្រិត​ការប្រឈមមុខ​នឹង​ជម្ងឺ​មហារីក​សុដន់​ទាប​ជាង ២២ ភាគរយ​។​

៤. ប្រេង​ត្រី salmon
​ការពិនិត្យ​ឡើងវិញរ​បស់​ក្រុម​វិជ្ជសាស្ត្រ​អង់គ្លេស បាន​បង្ហាញ​លទ្ធផល​ដ៏​គួរឲ្យ​ចាប់អារម្មណ៍ ស្ត្រី​ដែល​ទទួលទាន​សាច់ ឬ​ប្រេង​ត្រី salmon ពីរ​ដង​ក្នុង​មួយ​សប្តាហ៍​អាចជួយ​កាត់បន្ថយ​ជម្ងឺមហារីក​សុដន់​បាន ១៤ ភាគរយ​បើ​ធៀប​នឹង​អ្នក​ដែល​មិន​បាន​ទទួលទាន់​ត្រី Salmon នេះ​៕

មតិយោបល់