ព័ត៌មានជាតិ

សាច់មាន់ ៩៧ ភាគរយ​មាន​ផ្ទុក​បាក់តេរី​ធ្វើឲ្យ​រលាក​តម្រង់​នោម​

​បើ​តាម​ការធ្វើ​ពិសោធន៍​របស់​អ្នកវិភាគ​កាលពីពេល​ថ្មីៗ​នេះ​បានឲ្យដឹងថា សាច់​មាន់​ស្ទើរតែ​ទាំងអស់​មាន​ផ្ទុក​នូវ​មេរោគ​បាក់តេរី​។ តើ​អ្នក​យល់​យ៉ាងណោដែល​នៅពេល​ដឹងថា​អាហារដ៏​ឆ្ងាញ់​ពិសា​ររបស់​យើង​គ្រប់​គ្នា​សំបូរ​ទៅដោយ​បាក់តេរី​ដូច្នេះ​?

​អ្នក​តែងតែ​រិះគន់​ទៅ​លើ​ផ្លូវភេទ​របស់​អ្នក​ដែលមាន​ជម្ងឺរលាកតម្រងនោម ប៉ុន្តែ​អ្នក​គួរតែ​វិភាគ​លើ​សាច់​មាន់​របស់​អ្នក​ផងដែរ​។ កត្តា​ទាំង​នោះ​បណ្តោល​មក​ពី​ការ​បរិភោគសា​ច់​មាន់​ដែល​មាន​មេរោគ​ទើប​បង្ក​ជម្ងឺ​រលាក​តម្រង់​នោម ដោយ​យោង​ទៅ​លើ​ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​ដែល​បាន​ចេញផ្សាយ​នៅ​លើ​ទស្សនា​វ​ដ្តី Emerging Infectious Diseases ។ នៅក្នុង​ការសិក្សា​ស្រាវជ្រាវ​បានឲ្យដឹងថា អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​បាន​ធ្វើ​ការពិសោធ​ន៏​សាច់គោ សាច់ជ្រូក និង​សាច់មាន់​ទាំង ៣២០ ប្រភេទ​ឃើញថា​មាន​ផ្ទុក​នូវ​បាក់តេរី​ដែល​បណ្តាល​ឲ្យ​យើង​មាន​ជម្ងឺ​រលាក​តម្រង់​នោម​(​បញ្ជូន​ពី​ទ្វារធំ​ទៅ​ទ្វារ​តូច​)៕
chicken
ចុច​ទីនេះ​មើលប្រភពដើម​ សហការ​ជាមួយ​នឹង​ដំណឹង

មតិយោបល់