បើតាមការធ្វើពិសោធន៍របស់អ្នកវិភាគកាលពីពេលថ្មីៗនេះបានឲ្យដឹងថា សាច់មាន់ស្ទើរតែទាំងអស់មានផ្ទុកនូវមេរោគបាក់តេរី។ តើអ្នកយល់យ៉ាងណោដែលនៅពេលដឹងថាអាហារដ៏ឆ្ងាញ់ពិសាររបស់យើងគ្រប់គ្នាសំបូរទៅដោយបាក់តេរីដូច្នេះ?
អ្នកតែងតែរិះគន់ទៅលើផ្លូវភេទរបស់អ្នកដែលមានជម្ងឺរលាកតម្រងនោម ប៉ុន្តែអ្នកគួរតែវិភាគលើសាច់មាន់របស់អ្នកផងដែរ។ កត្តាទាំងនោះបណ្តោលមកពីការបរិភោគសាច់មាន់ដែលមានមេរោគទើបបង្កជម្ងឺរលាកតម្រង់នោម ដោយយោងទៅលើការសិក្សាស្រាវជ្រាវដែលបានចេញផ្សាយនៅលើទស្សនាវដ្តី Emerging Infectious Diseases ។ នៅក្នុងការសិក្សាស្រាវជ្រាវបានឲ្យដឹងថា អ្នកវិទ្យាសាស្ត្របានធ្វើការពិសោធន៏សាច់គោ សាច់ជ្រូក និងសាច់មាន់ទាំង ៣២០ ប្រភេទឃើញថាមានផ្ទុកនូវបាក់តេរីដែលបណ្តាលឲ្យយើងមានជម្ងឺរលាកតម្រង់នោម(បញ្ជូនពីទ្វារធំទៅទ្វារតូច)៕
ចុចទីនេះមើលប្រភពដើម សហការជាមួយនឹងដំណឹង
មតិយោបល់