ថ្វីត្បិតតែផ្លែឈើផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនសម្រាប់រាងកាយក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែជាតិអាស៊ីតដែលនៅក្នុងផ្លែឈើអាចធ្វើឲ្យធ្មេញរបស់លោកអ្នកឆាប់ពុក។ ការសឹករិចរិលនៃធ្មេញ ការឈើចាប់ និងបញ្ហាផ្សេងទៀត អាចបណ្តោលមកពីការបរិភោគអាហារក្តៅពេក ត្រជាក់ពេក និងផ្អែម ទាំងនេះហើយសុទ្ធរួមចំណែកធ្វើឲ្យធ្មេញរបស់អ្នកឆាប់ខូច និងក្លាយជាពណ៌លឿង។ ដើម្បីទប់ស្កាត់នូវបញ្ហាទាំងអស់នោះសូមប្រើប្រាស់វិធីសាស្ត្រងាយៗដែលបង្ហាញដូចខាងក្រោម៖
១. ដុសធ្មេញឲ្យបានត្រឹមត្រូវ
បន្ទាប់ពីអ្នកបានញ៉ាំអាហារបានមួយម៉ោងជាតិអាស៊ីតដែលមាននៅក្នុងកម្ទេចកម្ទីចំណីអាហារជាប់តាមជើងធ្មេញរបស់អ្នកនិងបញ្ចេញមកក្រៅ។ ដូច្នេះអ្នកគួរតែដុសធ្មេញឲ្យបានត្រឹមត្រូវ ដើម្បីជៀសវាងការខូចធ្មេញ និងការពារសំណឹក។
២. ប្រើចំបើង
ប្រសិនអ្នកពិសាសូដាស្ករ និងទឹកផ្លែឈើ ព្យាយាមពិសាវាជាមួយនឹងចំបើងឲ្យបានច្រើនតាមតែអាចធ្វើទៅបាន ឬយ៉ាងហោចណាស់លេបភេសជ្ជៈចូលពោះឲ្យឆាប់រហ័ស ។ នៅពេលដែលទុកយូរនៅក្នងមាត់ជាតិអាស៊ីតរប់សវានិងធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់ធ្មេញ។ អ្នកក៏អាចផឹកតាមក្រោយបន្ទាប់ពីភេជ្ជៈ ឬទឹកផ្លែឈើទាំងនោះ។
៣. ប្រើច្រាសដុសធ្មេញថ្មី
សរសៃច្រាស់ត្រូវទន់បំផុត អាចជួយកាត់បន្ថយការសឹកធ្មេញ និងអញ្ចាញមិនឈឺ៕
ចុចទីនេះមើលប្រភពដើមសហការជាមួយនឹងដំណឹង
មតិយោបល់