ព័ត៌មានជាតិ

វិធី​សម្អាត​ប្រេងឆា​ដែល​ប្រើ​រួច ទុក​ប្រើ​ម្ដងទៀត​

មេផ្ទះ៖ ​ប្រេងឆា​ដែល​យើង​ប្រើ​ចំអិន​អាហារ​ផ្សេងៗ​ដែល ក្រោយពេល ប្រើការ​រួច​ហើយ​រមែង​បន្សល់ទុក​នូវ​កំទេច​ខ្លោច​ខ្មៅៗ​នៅ​សេសសល់ ក្នុងនោះ​។ ក្រោយពេល​យក​វា​មក​ប្រើ​ម្តងទៀត​អាច​ធ្វើឲ្យ​កំ​ទេចទាំង​​នោះ​​លាយ​ឡំ​មក​ជាមួយនឹង​ចំណីអាហារ​បាន​។ លក្ខណៈ​បែបនេះ​ប្រសិន បើ​ចាក់ចោល​ទៅ គួរ​ឲ្យ​ស្តាយ​ប៉ុន្តែ​នៅពេលនេះ​យើង​មាន​វិធី​ពិសេស​ដែល​អាច​ធ្វើឲ្យ​ប្រេងឆា​ប្រើ​រួចហើយ​អាច ប្រើ​បាន​ម្តង​ទៀត​ដូច​ខាងក្រោម​នេះ​៖

– ក្នុងខណៈពេល​ដែល​អ្នក​កំពុងតែ​ធ្វើ​អាហារ​នោះ ប្រសិនបើ​ប្រទះ​ឃើញ​ថា នៅក្នុង ប្រេងឆា​មាន​កំទេច​ខ្មៅៗ​ណែនាំ​ឲ្យ​អ្នក​ពន្លត់ភ្លើង ហើយ​ទុក​ប្រេង​នោះ​មួយរយៈ​។

– មួយសន្ទុះ​ក្រោយមក​កំទេច​អាហារ​ខ្មៅៗ​ទាំងនោះ​នឹង​មក​ផ្តុំគ្នា​នៅត្រង់​កណ្តាល​ខ្ទះ​។
– បន្ទាប់​មក​ណែនាំ​ឲ្យ​អ្នក​យក​បាយកក​ប្រហែលជា ២​ស្លាបព្រា​បាយ​ដាក់​ចូល​ទៅ​ត្រង់ កណ្តាល​ខ្ទះ​បរិវេណ​ដែល​មាន​កំទេច​អាហារ​ទាំងនោះ​។

– បាយ​កក​ដែល​អ្នក​បាន​បង់​ចូល​ទៅ​នោះ វា​នឹង​បំពេញ​តួនាទី​បឺត​ស្រូបយក​កំទេច អាហារ​ទាំងនោះ​។ បន្ទាប់​ពី​មើល​ឃើញ​ថា វា​ស្រូបយក​អស់​ហើយ​នោះ អ្នក​អាច​ចាប់ផ្តើម ដួស​យក​បាយកក​ទាំង​នោះ​ចេញ​។ ពេល​នេះ​ប្រេងឆា​អ្នក​មាន​សភាព​ស្អាត​អាច​ប្រើ​បាន​ម្តងទៀត​។

មូលហេតុ​ដូចនេះ​ក៏​ព្រោះថា​នៅ​ក្នុង​បាយកក​មាន​ជាតិ​ទឹក​ពេល​វា​ស្ថិតនៅ​ក្នុង​ប្រេងឆា ជាតិ​ទឹក​នៅ​ក្នុង​គ្រាប់​បាយ​នី​មួយៗ​ក៏​ក្លាយទៅជា​សារជាតិ​មួយ​សើ​មៗ​ដូចជា​ម្សៅ​សើម​រួច បែក​សាយភាយ​នៅ​ជុំវិញ​គ្រាប់​បាយ​។ នេះ​ហើយ​ដែល​ជា​ហេតុផល​ធ្វើឲ្យ​កំទេច​​អាហារ ផ្សេងៗ​អណ្តែត​ចូល​មក​ជាប់​នឹង​គ្រាប់​បាយ​នោះ​៕

olive-oil

មតិយោបល់