ស៊ុតជាប្រភេទអាហារដែលសម្បូរទៅដោយជីវជាតិប្រូតេអ៊ីន ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកញ៉ាំច្រើនវានឹងប៉ះពាល់ដល់សុខភាព។ មនុស្សជាច្រើនជឿថាស៊ុតជាអាហារដែលមានជីវជាតិបំផុតសម្រាប់របបអាហារប្រចាំថ្ងៃដែលងាយនិងរំលាយ។ សូម្បីតែកូនក្មេងតូចៗ និងគ្រួសារជាច្រើនទៀតមិនចូលចិត្តញ៉ាំអ្វីក្រៅស៊ុតនោះទេ ពេលខ្លះពួកគេអាចញ៉ាំដល់ទៅពី ២ ឬ ៣ គ្រាប់ក្នុងមួយថ្ងៃ ដោយមិនយល់ពីផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពនៅពេលទទួលទានច្រើននោះឡើយ។ អ្នកមានជម្ងឺលើសឈាម ទឹកនោមផ្អែម រោគថ្លើម ខ្លាញ់ក្នុងថ្លើម ជម្ងឺបេះដូង… គួរតែតម ឬមិនត្រូវទទួលទានស៊ុតច្រើនពេកទេពីព្រោះវាអាចធ្វើឲ្យស្ទះសរសៃឈាម គាំងបេះដូង និងស្ទះសរសៃឈាមខួរក្បាល។ នៅក្នុងស៊ុតមានសារធាតុ លីពីត (សារធាតុខ្លាញ់) កាបូអ៊ីដ្រាតេ វីតាមីន សារធាតុរ៉ែ អង់ស៊ីម និងអរម៉ូន។ នៅក្នុងស៊ុតលឿងមានកូឡេស្តេរ៉ូលពី ១.៦ ទៅ ០.៣ ក្រាម។ ដូច្នេះ បរិមាណកូឡេស្តេរ៉ូលមាននៅក្នុងស៊ុតគ្រប់ប្រភេទ។ ការទទួលទានស៊ុតច្រើនអាចបណ្តាលឲ្យកើតជម្ងឺលើសឈាម រាគផ្សេងៗ កើតរមាស់។ ម្យ៉ាងវិញទៀតអ្នកដែលមានជម្ងឺផ្កាសាយនៅពេលដែលទទួលទានស៊ុតស្ងោតចូលទៅធ្វើឲ្យជម្ងឺផ្កាសាយកាន់តែធ្ងនធ្ងរទៅៗ។ ផ្នែកស៊ុតសនៅក្នុងស៊ុតអាំង ឬស៊ុតចៀន អាចជួយលាងសម្អាតក្រពះ និងពោះវៀនរបស់អ្នកតែប្រសិនបើមានបាក់តេរីក្នុងស៊ុតលឿងវិញវានឹងមិនអាចទៅសម្អាតក្រពះ ឬពោះវៀនរបស់អ្នកបានទេ។ លើសពីនេះទៅទៀត ការស្ងោស៊ុតនៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ វាអាចនឹងបំផ្លាញវីតាមីនដែលមាននៅក្នុងស៊ុតដូចជាវីតាមីន B1 B2…។
សូមចុចទីនេះដើម្បីមើលប្រភពដើម www.mungkulkar.com សហការជាមួយនឹងគេហទំព័រដំណឹង
ព័ត៌មានជាតិ
មតិយោបល់