ព័ត៌មានជាតិ

គុណ​សម្បត្តិ​ ៨ នៃផ្លែ​ខ្នុរ​

ខ្នុរ​ជា​ផ្លែរ​ឈើ​ធម្ម​ជាតិ​ដែល​មាន​រស់​ជាតិ​ឆ្ងាញ់​ពិសារ ហើយ​ពេល​ខ្លះ​គេ​យក​វា​ធ្វើ​ជា​បង្ហែម​សម្រាប់​លាង​មាត់​ក្រោយ​ពេល​បាយ​ក៏​មាន។ ផ្លែរ​ឈើរ​ធម្មជាតិ​នេះ​មិន​ត្រឹម​តែ​ឆ្ងាញ់​ពិសារ​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ ថែម​ទាំង​ជួយ​បង្កើន​ភាព​ស៊ាំ​ក្នុង​រាង​កាយ​ចំពោះ​ការ​រំលាយ​អាហារ ការ​ពារ​ជម្ងឺ​មហារីក នឹង​ទប់​ស្កាត់​បញ្ហា​ក្រពេញ​ទី​រ៉ូ​អ៊ីតថែមទៀត។
១. ជួយយ​រំលាយ​អាហារបានល្អ
ផ្លែខ្នុរគឺជាផ្លែឈើធម្មជាតិសម្បូរវីតាមីន C ។ វីតាមីន C ជួយបង្កើនមុខងារភាពស៊ាំនៃរាងកាយ ហើយវាអាចជួយការគាំទ្រក្នុងការរំលាយអាហាររបស់រាងកាយ។ ជាងនេះទៅទៀតវាក៏អាចជួយទប់ស្កាត់បញ្ហាទល់លាមកផងដែរ។ ដូច្នេះប្រសិនបើអ្នកបរិភោគផ្លែខ្នុរ នឹងជួយរក្សារាងកាយរបស់អ្នកឲ្យមានសុខភាពល្អ។

២.ការពារជម្ងឺមហារីក
ផ្លែខ្នុរ គឺសម្បូរទៅដោយសារធាតុ lignans និង saponins ជួយបង្ការជម្ងឺមហារីក។ វាអាចជួយរបង្ការជំងឺមហារីកក្នុងរាងកាយ ដោយ​សារ​តែ​សមត្ថភាព​ក្នុង​ការ​លុប​បំបាត់​ម៉ូលេគុលរ៉ាឌីកាល់សេរី ដែលបណ្តាលឱ្យមានជម្ងឺមហារីក។ សារធាតុចិញ្ចឹមទាំងនេះក៏ជួយរក្សាស្បែករបស់អ្នកឲ្យមានសុខភាពល្អជាពិសេស រក្សាសម្រស់ស្ត្រីឲ្យមានភាពក្មេងជាងវ័យ។

៣.ទប់ស្កាត់បញ្ហាស្បែក
ផ្លែខ្នុរគឺសម្បូរវីតាមីន A គឺជាប្រភពធម្មជាតិជួយបន្តឹងស្បែក។ ញ៉ាំជារៀងរាល់ថ្ងៃអាចធ្វើឱ្យមានសំណើមដល់ស្បែករបស់អ្នក។ វា​ក៏​ជួយ​ការ​ពារ​ការ​ឆ្លង​មេ​រោគ​ពី​ស្បែក​ផ្សេងៗ​គ្​នាដែរ។

៤.ជួយកាត់បន្ថយសម្ពាធឈាម
ផ្លែខ្នុរគឺជាផ្លែឈើដែលសម្បូរប៉ូតាស្យូម (៣០៣ មីលីក្រាមនៃប៉ូតាស្យូមក្នុង ១០០ ក្រាមនៃផ្លែខ្នុរ) វាគឺមានប្រសិទ្ធិភាពក្នុងការកាត់បន្ថយកម្រិតសម្ពាធឈាមនៃរាងកាយ។ ការប្រើប្រាស់ធម្មតារបស់ផ្លែខ្នុរអាចរក្សាសម្ពាធឈាមរបស់អ្នកស្ថិតនៅក្រោមការត្រួតពិនិត្យ។ ផ្លែ​ខ្នុរ​ត្រូវបានគាំទ្រផងដែរ​ ដើម្បី​ការ​ពារ​ហានិភ័យ​នៃ​ជម្ងឺ​ដទៃ​ទៀត​ដែល​ទាក់​ទង​ទៅ​នឹង​ការគាំងបេះដូង និងជម្ងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល។

៥. ល្អសម្រាប់សុខភាពឆ្អឹង
នៅក្នុងផ្លែខ្នុរ គឺសម្បូរជាតិកាល់ស្យូមនិងម៉ាញេស្យូម។ រ៉ែទាំងនេះជួយការពារសារពាង្គកាយរបស់អ្នកពីហានិភ័យនៃជំងឺរលាកសន្លាក់និងជំងឺពុកឆ្អឹងបាន។

៦. ដំណើរការឈាមរត់បានល្អ
នេះគឺជាផ្នែកមួយនៃផ្លែឈើទាំងនោះគឺសម្បូរទៅដោយជាតិដែក។ ដូច្នេះវាអាចជួយទប់ស្កាត់ភាពស្លេកសាំងរបស់ស្ត្រី អាចយកឈ្នះលើកង្វះជាតិដែកក្នុងរាងកាយ។ មួយ​វិញ​ទៀត​​វា​អាចជួយលើកកម្ពស់កោសិកាឈាមក្រហមឲ្យមានមុខងារជាធម្មតានៅក្នុងរាងកាយបានយ៉ាងល្អ។

៧. ល្អសម្រាប់បញ្ហាក្រពេញទីរ៉ូអ៊ី
នៅក្នុងផ្លែខ្នុរដែលទុំមានជាតិទង់ដែង និងរ៉ែផ្សេងទៀតអាចជួយទប់ស្កាត់បញ្ហាក្រពេញទីរ៉ូអ៊ីរបស់ស្ត្រី។ ការ​បរិភោគ​ក្នុង​កម្រិត​មធ្យម នឹង​ទៀង​ទាត់​អាច​ជួយ​ឲ្យ​រាង​កាយ​ផលិត​អ័រម៉ូន និងស្រូបយកបានល្អ ជៀសវាងការខ្វះអរម៉ូនក្នុងរាងកាយទៀត។ អ្នក​វិទ្យា​សាស្ត្រ​បាន​បង្ហាញ​ថា​មនុស្ស​ដែល​បរិភោគ​ផ្លែខ្នុរបទៀង​ទាត់​ នឹង​មាន​ក្រពេញទីរ៉ូ​អ៊ីត​ដែល​មាន​សុខ​ភាព​ល្អ​ជាង​អ្នក​ដែល​មិន​បាន​បរិភោគ​ទៀង​ទាត់។

៨. ល្អសម្រាប់ការសម្រកទម្ងន់
អត្ថប្រយោជន៍ចុងក្រោយគឺល្អបំផុតសម្រាប់ការសម្រកទម្ងន់ ដោយសារតែវាមានកាឡូរីតិចជាងផ្លែឈើដទៃទៀត។ ផ្លែរឈើធម្មជាតិប្រភេទនេះមិនមានជាតិខ្លាញ់ ដែលសមស្របទៅនឹងការជយយសម្រកទម្ងន់កាន់តែប្រសើរ៕
13931177371
ចុចទីនេះ​មើលប្រភពដើម​ www.mungkulkar.com សហការ​ជាមួយនឹងដំណឹង​

មតិយោបល់