ផ្លែប៉ែសមិនត្រឹមតែមានរស់ជាតិ ជូរ អែម ឆ្ងាញ់ពិសាប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងជួយឲ្យសុខភាពរឹងមាំថែមទៀត។ សារធាតុ ជូរចត់ ព្រមទាំងផ្អែម អាចជួយព្យាបាលការរាំងស្ទះនៃការមករដូវ, ការឈឺពោះ, ជម្ងឺក្អក និងព្យាបាលជម្ងឺជាច្រើនទៀត។ ថ្វីត្បិតតែផ្លែឈើប្រភេទនេះផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែអ្នកជម្ងឺគួរតែជៀសវាង។
ការព្យាលបាល
– ព្យាបាលការមករដូវមិនទៀងទាត់៖ ផ្លែប៉ែសស្រស់លាយជាមួយនឹងទឹកឃ្មុំបន្តិច រួចចាក់ទឹកក្តៅចូលដើម្បីបរិភោគ។ អនុវត្តបែបនេះរយៈពេល ១៥ ថ្ងៃទើបឃើញប្រសិទ្ធិភាព។
– ព្យាបាលការទល់ទាមក, ពោះវៀន, មាត់ស្ងួត៖ យកផ្លែប៉ែស ៥ ផ្លែ បរិភោគឆៅ ឬផឹកទឹកផ្លែប៉ែសប្រហែលជា ១៥ ក្រាម។ អនុវត្តបែបនេះឲ្យបានទៀងទាត់រយៈពេល ១០ ថ្ងៃ។
– បញ្ចេញជាតិពុលតាមញើស៖ ផ្លែប៉ែសទុំ ៥ ផ្លែ លាងឲ្យស្អាតចិតយកគ្រាប់ចេញ បន្ទាប់មកដាក់អង្ករ ៥០ ក្រាម ដើម្បីចម្អិនឲ្យក្លាយជាបបរ។ បរិភោគជារៀងរាល់ថ្ងៃនៅពេលព្រឹក និងពេលល្ងាច ដោយអនុវត្តរយៈពេល ៥ ថ្ងៃ។
– ជម្ងឺផ្កាសាយ៖ យកផ្លែប៉ែសស្រស់ ៣ ផ្លែ ចិតសំបកចេញ បន្ទាប់មកបន្ថែមស្ករត្នោត ៣០ ក្រាម រំងាស់រហូតដល់បែកគ្រាប់ចេញ។ ញ៉ាំមួយថ្ងៃ មួយដងរយៈពេល ៥ ថ្ងៃ។
– ព្យាបាលជម្ងឺលើឈាម៖ បរិភោគផ្លែប៉ែសស្រស់ ១ ឬ ២ ផ្លែក្នុងមួយឲ្យបានពីរដង គឺពេលព្រឹក និងពេលល្ងាច។
ចំណាំ៖ ផ្លែប៉ែសមានជាតិក្តៅខ្លាំង ដូចច្នេះហើយអ្នកជម្ងឺមិនគួរបរិភោគឡើយ។ អ្នកដែលមានជម្ងឺក្រពះធ្វើឲ្យកាន់តែខ្សោយ ហើយអ្នកមានផ្ទៃពោះមិនគួរបរិភោគច្រើនបង្កឲ្យមានហានិភ័យនៃការហូរឈាមច្រើនពេកដែលសម្រាល៕
ចុចទីនេះមើលប្រភពដើម www.mungkulkar.com សហការជាមួយនឹងដំណឹង
មតិយោបល់