ព័ត៌មានជាតិ

អាហារ ៥ ប្រភេទ​ដែល​អ្នក​មិន​គួរ​បរិភោគ​ជា​មួយ​ស៊ុត

ស៊ុត​គឺ​ជា​អាហារ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​វីតាមីន​ជា​ច្រើន ដែល​មាន​អត្ថប្រយោជន៍​ដ៏​លើស​លុប​សម្រាប់​សុខ​ភាព ប៉ុន្តែ​មាន​មនុស្ស​មួយ​ចំនួន​នៅ​មិន​ទាន់​ដឹង​ថា​ស៊ុត​ មិន​ត្រូវ​បរិភោគ​ជា​មួយ​អាហារ ៥ ប្រភេទ​នោះ​ឡើយ។ ជា​ធម្មតា​ការ​បរិភោគ​ស៊ុត​ជា​មួយ សណ្តែក ស្ករ​ស ឬសាច់​ទន្សាយ អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​បាត់​បង់​នូវ​គុណ​តម្លៃ​អាហា​រូប​ត្ថម្ភ សម្រាប់​រាង​កាយ ឬ​បណ្តោល​ឲ្យ​មាន​អាការៈ​មិន​ស្រួល។
១. កុំបរិភោគជាមួយសណ្តែក
មនុស្ស​ជា​ច្រើន​តែង​តែយក​ស៊ុត​ធ្វើ​ជា​អាហារ​ពេល​ព្រឹក បន្ទាប់​មក​បរិភោគ​ទឹក​សណ្តែក​សៀង​តាម​ក្រោយ ប៉ុន្តែ​ទម្លាប់​បែបនេះ​គឺ​ខុស។ នៅ​ក្នុង​សណ្តែក​សៀង​មាន​ផ្ទុក​សារ​ធាតុ​ចិញ្ចឹម​ជា​ច្រើន ដូច​ជា​ប្រូតែ​អ៊ីន, ជាតិ​ខ្លាញ់, ស្ករ, វីតា​មីន​, សារ​ធាតុរ៉ែ… ប្រសិន​បើ​ផ្សំជាមួយ​ស៊ុត​​​វា​នឹង​បាត់​បង់​សមាសភាគ អាហារូបត្ថម្ភ។

២. កុំបរិភោគស៊ុតជាមួយសាច់ទន្សោយ
អាហារពីរប្រភេទនេះរួមបញ្ចូលគ្នា ព្រោះ​វា​អាចធ្វើឲ្យមាន​ប្រតិ​កម្ម , រលាក​ក្រពះ និងជំងឺ​រាគ​រូស។

៣. កុំបរិភោគស៊ុតជាមួយស្ករស
មួយចំនួនធំ​នៃអ្នក​ដែល​ចូល​ចិត្តយក​ស៊ុត​ធ្វើជា​អាហារ តែង​តែ​ចូល​ចិត្ត​បន្ថែម​ស្ករ​ ដើម្បី​បង្កើន​នូវ​រស់​ជាតិ។ ការ​លាយបញ្ចូល​គ្នា​រវាង​ស្ករស និង​ស៊ុត​មិន​ត្រឹម​តែ​ធ្វើ​ឲ្យ​រាង​កាយ​ពិបាក​ស្រូប​សារ​ធាតុ​ចិញ្ចឹម​ប៉ុណ្ណោះ​ទេ វា​ថែម​ទាំង​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខ​ភាព​ផង​ដែរ។

៤. កុំបរិភោគទឹកដែលផ្សំចេញពីផ្កាឈូក ជាមួយស៊ុត
ការបរិភោគស៊ុត ហើយ​​បរិភោគទឹកដែលគេយកផ្កាឈូកមកឆុង អាចជា​ផ្នែក​មួយ​នៃ​មូល​ហេតុដែល​នាំ​ឲ្យ​ពុល​អាហារ និង​ធ្វើឲ្យ​ក្អួត​ចង្អោរ។ រយៈ​ពេល ១ ទៅ​ ២ ម៉ោង​ក្រោយ​ពេល​បរិភោគ អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ចង់​ក្អួត។ ដើម្បី​ទប់​ទល​នឹង​បញ្ហានេះ​ភ្លាមៗ លោក​អ្នក​ត្រូវ​យក​អំបិល ២០ ក្រាម លាយ​ជា​មួយ​ទឹក​ក្តៅ ២០០ មីលី​លីត្រ ឬ​ក៏​​ទឹក​ក្តៅ​លាយ​​ខ្ញី​ក៏បាន។ ប្រសិន​បើ​ក្អួត​ហើយ លោក​អ្នក​មិន​បាច់​ផឹក​អ្វីទាំង​អស់ គឺ​បណ្តោល​ឲ្យ​ក្អួត​អស់​ហើយ សូម​ប្រើ​ថ្នាំ​បញ្ចុះ​លាមក ដើម្បី​ដេញ​សារ​ធាតុ​ពុល​នៅ​ក្នុងរាង​កាយ។

៥. កុំបរិភោគទឹកតែភ្លាមៗ បន្ទាប់ពីបរិភោគស៊ុត
ឥឡូវនេះស្ទើរតែគ្រប់ទីកន្លែងលក់អាហារ តែង​តែដាក់​តែ​ទឹកក​កឲ្យ​អតិថិជន​របស់​ខ្លួន​ជា​និច្ច។ ប៉ុន្តែ​អ្នក​ត្រូវ​ដឹង​ថាអាស៊ីត tannic នឹង​កើត​មាន​ឡើង​នៅ​ពេល​ដែល​វា​ជួប​ជា​មួយ​ប្រូ​តែ​អ៊ីន​នៅ​ក្នុង​ស៊ុត ជា​តក្តា​ដែល​បណ្តោល​ឲ្យ​ត​ម្រូវ​ការ​នៃ​ការ​រំលោយ​អាហារ​របស់​ពោះវៀន​មាន​ការ​ថយ​ចុះ៕
13950262551

មតិយោបល់