ទឹកដោះគោ គឺជាអាហាររូបត្ថម្ភដែលសម្បូរបែបខ្លាំងណាស់ ព្រោះវាអាចទ្រទ្រងសុខភាពរបស់លោកអ្នកឲ្យកាន់តែមានភាពល្អប្រសើរ។ ទោះជាយ៉ាងណាជាតិប្រូតេអ៊ីននៅក្នុងទឹកដោះគោអាចធ្វើឲ្យអ្នកជំងឺមួយចំនួនមានប្រតិកម្ម និងលំបាកក្នុងការរំលាយអាហារ។ ដូច្នេះអ្នកគួរតែស្វែងយល់ឲ្យបានច្បាស់នូវករណីមួយចំនួនមុននឹងប្រើប្រាស់ទឹកដោះគោ។
ប្រតិកម្ម៖ មានមនុស្សមួយចំនួនផឹកទឹកដោះគោ បន្ទាប់ពីចាប់ផ្តើមមានរោគ ឈឺពោះ, រាគរួស, រលាកច្រមុះ និងជំងឺហឺត។ មនុស្សទាំងនេះមិនគួរបរិភោគទឹកដោះគោឡើយ។
មានបញ្ហាក្រពះ៖ អ្នកដែលមានជំងឺក្រពះមិនគួរផឹកទឹកដោះគោច្រើនពេកទេ ព្រោះវាលំបាកក្នុងការរំលាយអាហារ និងធ្វើឲ្យពោះវៀនពិបាកស្រូប។
ជំងឺបំពង់អាហារ៖ នៅក្នុងទឹកដោះគោមានជាតិខ្លាញ់ច្រើន ដែលធ្វើឲ្យបំពង់អាហារមានភាពក្រហាយ ដូច្នេះអ្នកជំងឺមិនគួរផឹកទឹកដោះគោឡើយ។
ជំងឺរលាកលំពែង៖ ជាតិខ្លាញ់នៅក្នុងទឹកដោះគោអាចរំលាយដង់ស៊ីតែកាតាលីករ និងជាតិខ្លាញ់របស់លំពែង។ ហេតុនេះហើយការផឹកទឹកដោះគោ អាចធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់ថង់ទឹកប្រមាត់ ដែលបណ្តោលឲ្យមានជំងឺធ្ងន់ធ្ងរជាងមុន។
ជំងឺរំលាយអាហារ៖ រោគសញ្ញានៃជំងឺក្រពះពោះវៀននេះ ជាញឹកញាប់ទាក់ទងទៅនឹងការបរិភោគអាហារ។ កត្តាដែលល្អបំផុតអ្នកមិនគួរបរិភោគទឹកដោះគោបន្ថែមទៀតទេនៅពេលដែលមានរោគសញ្ញាបែបនេះ។
ភាពស្លេកស្លាំងខ្វះជាតិដែក៖ អ្នកដែលប្រើថ្នាំគ្រាប់ជាតិដែក មិនគួរបរិភោគទឹកដោះគោនោះទេ ព្រោះប៉ូតាស្យូម និងផូស្វ័រដែលមាននៅក្នុងទឹកដោះគោ អាចទប់ស្កាត់ការស្រូបយកជាតិដែកក្នុងរាងកាយ ធ្វើឲ្យមានភាពស្លេកស្លាំងកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរថែមទៀត៕
ព័ត៌មានជាតិ
មតិយោបល់