ស្ត្រីមេផ្ទះគ្រប់រូបតែងតែមានលផលលំបាកក្នុងការជ្រើសរើសអាហារ ដែលមានផាសុខភាពសម្រាប់ក្រុមគ្រួសារណាស់ ព្រោះបន្លែផ្លែឈើបច្ចុប្បន្ននេះសម្បូរទៅថ្នាំគីមីដែលគេប្រើដើម្បីសម្លាប់សត្វល្អិត។ ហេតុនេះហើយក្នុងនាមជាមេផ្ទះគ្រប់រូបគួរតែស្វែងយល់ឲ្យច្បាស់ពីវិធីសាស្ត្រមួយចំនួនដើម្បីកាត់បន្ថយជាតិពុលដែលនៅជាប់នឹងបន្លែផ្លែឈើទាំងនោះ។
ខាងក្រោមនេះគឺជាវិធីសាស្ត្រសាមញ្ញៗ ដើម្បីកាត់បន្ថយសារធាតុពុល ដែលតោងជាប់នឹងបន្លែផ្លែឈើ៖
១. ត្រាំផ្លែឈើក្នុងទឹកធម្មតាឲ្យបានរយៈពេល ៥ ទៅ ១០ នាទីមុននឹងលាងសម្អាត ឬក៏ប្រើទឹកអង្កសម្រាប់លាងក៏បាន ធ្វើបែបនេះអាចកាត់បន្ថយសារធាតុពុលដែលបន្សល់ទុកពីថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិត។
២. ប្រើប្រាស់អំបិល ៥ ភាគរយនៃទឹកដើម្បីលាងសម្អាតផ្លែឈើ។
៣. ត្រសក់ ឬផ្លែឈើសម្បូរទៅដោយសារធាតុពុលច្រើនបំផុតនៅលើសំបក ដូច្នេះអ្នកគួរតែបកសំបកចេញមុនពេលដែលបរិភោគ។
៤. កំដៅនៃសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ឲ្យជាដំណោះស្រាយក្នុងការសម្លាប់ជាតិពុល ដែលនៅជាប់នឹងបន្លែផងដែរ។ បន្ទាប់ពីលាងសម្អាតជាមួយទឹកក្តៅអ៊ុនៗ អាចសម្អាតជាតិពុលបាន ៣០ ភាគរយ។ ក្រោយមកចម្អិននៅសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ អាចលុបបំបាត់សារធាតុពុល ដែលបន្សល់ទុកពីថ្នាំសម្លាប់សត្វល្អិតបានដល់ទៅ ៩០ ភាគរយ។
៥. ពន្លឺព្រះអាទិត្យអាចជួយសម្ចាត់ជាតិពុល ដែលនៅជាប់នឹងបន្លែផងដែល បើទោះជាវាធ្វើឲ្យផ្លែឈើ ឬបន្លែស្រពោនបន្តិចក៏ដោយ។ ស្លឹកបន្លែដែលហាលនៅក្រោមពន្លឺព្រោះអាទិត្យរយៈពេល ៥ នាទីអាចជួយកាត់បន្ថយសារធាតុពុលប្រហែលជា ៦០ ភាគរយ៕
មតិយោបល់