ការសិក្សាថ្មីមួយបានបង្ហាញថា គន្លឹះសំខាន់ដែលអាចជួយឲ្យខួរក្បាលមានចងចាំម្តងទៀតនោះគឺក្លិនក្រអូប។ អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រប្រទេសន័រវេស បានបង្ហាញថា ក្លិនគឺជាកូនសោរ ដែលអាចជួយរំលឹកឡើងវិញនូវរឿងរ៉ាវដែលអ្នកចង់ចាំជាយូរមកហើយ ជាពិសេសអាចរក្សា រសជាតិ នៃការចងចាំដ៏ពិសេសនេះនៅក្នុងខួរក្បាល។
ក្រុមអ្នកជំនាញបាននិយាយថា នៅពេលដែលអ្នកជួបក្លិនក្រអូប សញ្ញាខួរក្បាល និងភ្ជាប់ទំនាក់ទំនងជាមួយនឹងការចង់ចាំចាស់ៗឡើងវិញ។ នៅពេលដែលជួយក្លិនក្រអូបខួរក្បាលអាចបញ្ចេញសញ្ញាប្រកង់ពី ២០ ទៅ ៤០ កាហឺត ដែលអាចដាស់ឡើងវិញនូវរឿងរ៉ាវពីមុន។ លោក Kei lgarashi ដែលជាអ្នកដឹកនាំការសិក្សានេះបាននិយាយថា (យើងបានដឹងថាក្លិនក្រអូន អាចតភ្ជាប់ទៅនឹងការចង់ចាំចាស់ៗ នៅពេលដែលទទួលរងនូវឥទ្ធិពលនៃក្លិនក្រអូបពីមជ្ឍដ្ឋានខាងក្រៅ)។
ដើម្បីឲ្យយល់កាន់តែច្បាស់នូវដំណើរការនេះអ្នកវីទ្យាសាស្ត្របានធ្វើការពិសោធន៍ទៅលើសត្វកណ្តុរ ដោយបានសាងផ្ទាំងសិលាដែលមានរន្ធតូចៗ ដែលអាចឲ្យកណ្តុរដាក់ច្រមុះចូលបាន។ នៅក្នុងប្រហោងទាំងពីរនោះមានក្លិនខុសៗពីគ្នា ប្រហោងទៅមួយដាក់ក្លិនអាហារដែលពួកវាចូលចិត្ត និងប្រហោងទីពីរពុំមានអ្វីទាំងអស់។ ៣ សប្តាហ៍ក្រោយមកអ្នកជំនាញរកឃើញថា កណ្តុរដែលតែងតែសម្លឹងមើលទៅប្រហោងទីមួយព្រោះពួកវាចង់ចាំនូវក្លិនអាហារដែលធ្លាប់ហិតកន្លងមក។
លោកសាស្ត្រាចារ្យ Igarashi បានមានប្រសាសថែមទៀតថា (យើងអនុវត្តការស្រាវជ្រាវបន្ថែទៀត ដើម្បីអាចផ្តល់នូវភស្តុកតាងនៃ រកខួរក្បាល នៅពេលដែលរំឮកការចង់ចាំជាមួយនឹងក្លិនក្រអូប)៕
មតិយោបល់