នៅក្នុងរដូវក្តៅមនុស្សភាគច្រើនតែងតែចង់បរិភោគផ្លែឈើបន្ថែមដើម្បីរក្សាតុល្យភាពនៅក្នុងរាងកាយ។ ទោះជាយ៉ាងណាអ្នកជំនាញមានប្រសាសន៍ថា ប្រសិនបើពួកគេបរិភោគផ្លែឈើកម្រិតមធ្យមគឺមានផលល្អសម្រាប់សុខភាព ប៉ុន្តែប្រសិនបើពួកគេបរិភោគច្រើនជ្រុលគឺមានផលប៉ះពាល់ដល់សុខភាពទៅវិញ។
ផ្លែប៉ែស៖ ផ្លែមួយប្រភេទនេះសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រូតែអ៊ីន, ស្ករ, ស័ង្កសី, សារធាតុរអិល… ដែលមានលក្ខណៈប្រសើរសម្រាប់មនុស្សដែលមានអាការៈស្លេកស្លាំង។ នៅក្នុងការពិសោធន៍សារធាតុរអិលគឺមានប្រយោជន៍សម្រាប់ការរំលាយអាហារ និងបង្ការការទល់លាមក។ ទោះជាយ៉ាងណាការសាកល្បងបង្ហាញថា ផ្លែឈើមួយប្រភេទនេះអាចបង្កឲ្យមានជំងឺរាគរួស, ជំងឺពោះរៀន និងជំងឺផ្សេងទៀតប្រសិនបើបរិភោគច្រើនពេក។
ផ្លែ Plums៖ នេះគឺជាផ្លែឈើមួយប្រភេទដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន A ជំនួសដល់ភ្នែក ព្រមទាំងមានសារធាតុចិញ្ចឹមដែលសំខាន់សម្រាប់រាងកាយដូចជា ប្រតេអ៊ីន, ជាតិខ្លាញ់, ផូស្វ័រ, ដែក, ប៉ូតាស្យូម…។ ប៉ុន្តែការបរិភោគច្រើនពេកវានឹងប្រែក្លាយទៅជាមានបញ្ហាដូចជា កន្ទួល, កើតមុន ជាពិសេសធ្វើឲ្យក្តៅខ្លួន។
ផ្លែគូលែន៖ នៅក្នុងផ្លែឈើមួយប្រភេទនេះសម្បូរទៅដោយសារធាតុ ម៉ាញេស្យូម, ប៉ូតាស្យូម និងវីតាមីនមួយចំនួនជាពិសេសវីតាមីន C ដែលផ្តល់នូវអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនសម្រាប់សុខភាព។ ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺដូចជា ការឈឺចាប់, អ៊ុតស្វាយ… មិនគួរបរិភោគច្រើនពេកទេ ព្រោះវាអាចបង្កឲ្យជំងឺកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ និងអាចបង្កឲ្យមានផលវិបាកមួយចំនួនទៀត។ សូម្បីតែអ្នកធម្មតាដែលបរិភោគច្រើនពេកក៏បណ្តោលឲ្យមានរោគសញ្ញាក្តៅខ្លួន, ឈើក្បាល, វិលមុខច្រើនជាងមុនផងដែរ៕
មតិយោបល់