ព័ត៌មានជាតិ

ម្រះ​ដែលមាន​ជាតិ​ល្វីង​ខ្លាំង​អាច​កាត់បន្ថយ​ហានិភ័យ​នៃ​ជំងឺមហារីក ៦០ ភាគរយ​

​តាម​អ្នក​ស្រាវ​បង្ហាញថា ផ្លែ​ម្រះ​ដែល​មាន​ជាតិ​ល្វីង​ខ្លាំង​មាន​សមាសធាតុ​អាច​កំណត់​កម្រិត​សមត្ថភាព​ក្នុង​ការផ្តល់​ថាមពល សម្រាប់​បំផ្លាញ់​កោសិកា​មហារីក​លំពែង​។​
​អ្នកវិទ្យាសាស្ត្រ​នៅ​ឯ​មជ្ឈមណ្ឌល​មហារីក CU Cancer និង​វេជ្ជសាស្ត្រ ព្រមទាំង​ឱសថស្ថាន Skaggs នៅក្នុង​រដ្ឋ Colarado (​សហរដ្ឋអាមេរិក​) បាន​រក​ឃើញ​ទឹក​ពី​ផ្លែ​ម្រះ​ល្វីង អាច​ជួយ​រំលាយ​អាហារ ផ្គត់​ផ្គង​ថាមពល​កោលិកា​មហារីក​លំពែង និង​បំផ្លាញ់​មេរោគ​ដែល​ប៉ះពាល់​ដល់​កោសិកា​ធម្មតា​។

ជំងឺមហារីក​លំពែង គឺជា​ផ្នែក​មួយ​នៃ​ប្រភេទ​ជំងឺមហារីក​ដ៏​គ្រោះថ្នាក់​បំផុត​មាន​អត្រា​ស្លាប់​ដោយ​តែ​មិនដឹង​ពី​វិធី​ទប់ស្កាត់​។ នៅក្នុង​សហរដ្ឋអាមេរិក ជា​រៀងរាល់ឆ្នាំ​មាន​ប្រហែលជា ៤៥២២០ ករណី និង ៤៦០ ករណី​ដែល​បាន​រកឃើញ ៣៨ នាក់​ដែល​ស្លាប់​។ ក្រុម​អ្នកស្រាវជ្រាវ​បាន​ពិសោធន៍​ទៅ​លើ​សត្វ​កណ្តុរ​ឃើញថា ទឹក​ម្រះ​ដ៏​ល្វីង​អាច​កាត់បន្ថយ​លទ្ធភាព​នៃ​ការ​អផិវឌ្ឍន៍​កោសិកា​មហារីក​លំពែង​ដល់​ទៅ ៦០ ភាគរយ​។ អត្រា​នេះ​គឺ​ស្រដៀង​គ្នា​ទៅ​នឹង​កោសិកា​មហារីក​លំពែង​ត្រូវបាន​គែ​រកឃើញ​នៅក្នុង​មន្ទីរពិសោធន៍​។

នេះ​បើ​យោងតាម GS អ្នក​ស្រាវជ្រាវ​ជាច្រើន​បានធ្វើការ​អភិ​វឌ្ឈន៍​ថ្នាំ​ដើម្បី​កំណត់​សមត្ថភាព​ក្នុង​ការផ្តល់​ថាមពល​ទៅ​ទប់ទល់​នឹង​កោសិកា​មហារីក​។ ប៉ុន្តែ​ឥឡូវនេះ​យើង​មាន​ថ្នាំ​រួច​ទៅ​ហើយ គឺ​សមាសធាតុ​ធម្មជាតិ​នៅក្នុង​ផ្លែ​ម្រះ​ដែល​អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ​កោសិកា​ជំងឺមហារីក​បាន​៕​

ka567

មតិយោបល់