ព័ត៌មានជាតិ

ទ​ទួ​ល​ទា​ន​​សា​ច់​ក្រ​ក​​ញឹ​ក​ញា​ប់​​ប្រ​ឈ​ម​​នឹ​ង​​ជំ​ងឺ​​ទឹ​ក​នោ​ម​​ផ្អែ​ម​​

​កាលពី​ពេល​ថ្មីៗ​នេះ American Journal of Clinical Nutrition បាន​រកឃើញថា អ្នក​ដែល​ចូលចិត្ត​ទទួលទាន​ហ​ត​ដក ឬ​សាច់ក្រក​ជា​ញឹកញាប់ អាច​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​បាន ដោយ​ការ​ទទួលទាន​សាច់​ក្រហម ជាពិសេស​សាច់​កែច្នៃ ដូចជា​សាច់ក្រក ១​ថ្ងៃ ៥០​ក្រាម អាច​បង្កើន​ឱកាស​កើត​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​ប្រភេទ​២ រហូតដល់ ៥១​ភាគរយ​។​

​អ្នកស្រាវជ្រាវ​មក​ពី​សាលា​សុខភាព​សាធារណៈ ហារ​វ៉ាដ (Harvard School of Public Health) បានឲ្យដឹងថា អ្នក​អាច​បន្ថយ អាការៈ​ប្រឈម​នឹង​ជំងឺ​ទឹកនោម​ផ្អែម​បាន ដោយ​ការ​ទទួលទាន​ប្រូតេអ៊ីន ល្អ​ចំពោះ​សុខភាព ដូចជា​សណ្តែក ធញ្ញជាតិ ឬ​ផលិតផល ដែល​ធ្វើ​ពី​ទឹកដោះគោ ដែល​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​ទាប​៕​

សាចក្រក់អាំង05

មតិយោបល់