ជាមួយនឹងមាតិកាអាហាររូបត្ថម្ភរបស់ខ្លួនខ្ពស់ ផ្កាខាត់ណា ត្រូវបានគេចាត់ទុកថា ជាអាហារ ដ៏ល្អសម្រាប់រាងកាយ ប៉ុន្តែអ្នកត្រូវដឹងថា មិនមែនមនុស្សរាល់គ្នាអាចញ៉ាំបានទាំងអស់គ្នានោះទេ ដោយមានលក្ខណ្ឌ ដូចខាងក្រោមនេះ៖
ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ
បើទោះបីជាផ្កាខាត់ណា មានកម្រិតខ្ពស់នៃវីតាមីន ស៊ី ដែលល្អសម្រាប់ទារកប៉ុន្តែម្តាយ បរិភោគខាត់ណាជារៀងរាល់ថ្ងៃ ជាពិសេសពេលមានផ្ទៃពោះ អាចបង្កើនហានិភ័យ នៃការរលូតកូន ។
សម្រាប់អ្នកឈឺក្រពះ
ផ្កាខាត់ណា និងខាត់ណា ជាបន្លែដែលមានជាតិសរសៃច្រើន មានអត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាព ។ ទោះបីជាយ៉ាងនេះក្តី វាក៏បង្កើនឧស្ម័នច្រើនផងដែរ នៅពេលដែលអ្នកបរិភោគ ដើម្បីរស់នោះ ។
ដូច្នេះវិធីដ៏ល្អ សម្រាប់អ្នកមានបញ្ហាក្រពះ គួរតែចម្អិនមុននឹងបរិភោគ ឬក៏ជំនួសដោយអាហារផ្សេង ដូចជា ការ៉ុត និង ដំឡូងផ្អែម ជាដើម ។
មនុស្សមានបញ្ហាសន្លាក់
ផ្កាខាត់ណាត្រូវបានគេចាត់ទុកថា ជាអាហារដ៏ល្អសម្រាប់រាងកាយ ដោយវាផ្តល់ជាតិទឹកគ្រប់គ្រាន់ ។ ទោះជាយ៉ាងណា ខាត់ណា មានផ្ទុកខ្ពស់ នូវកម្រិត Purine ដែលអាចធ្វើឲ្យមានបញ្ហាប៉ះពាល់ដល់ជំងឺសន្លាក់ ៕
មតិយោបល់