ព័ត៌មានជាតិ

វិធី​ធ្វើ​ជើងជ្រូក​ចៀន​ស្រួយ ឲ្យឈ្ងុយ​ឆ្ញាញ់​

គ្រឿង​ផ្សំ៖
ជើងជ្រូក ១គីឡូក្រាម
ខ្ទឹមស ២០ កំពឹស​
ម្ទេស​ដៃនាងក្រហម ៥ ទៅ ១០ ផ្លែ
អំបិល ២​ស្លាបព្រាបាយ
ស្ករស ២​ស្លាបព្រាបាយ​
ទឹកត្រីឆ្ងាញ់ ១​ស្លាបព្រាបាយ
ប៊ីចេង បន្តិចបន្តួច
ម្រេច ១​ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ឬសជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ២ ទៅ ៣ទង
ទឹកក្រូច​ឆ្មារ ២ ទៅ ៣​ស្លាបព្រាបាយ
បន្លែផ្សេងៗ តាមចំណូលចិត្ត
ប្រេងឆា សម្រាប់ចៀន
វិធីធ្វើ៖
១.លាង​​ជើងជ្រូក​ឲ្យស្អាត​រួច​ស្ងោរ​ក្នុងទឹកពុះ ​រហូត​ឆ្អិនយក​មក​ប្រឡាក់​ជាមួយនឹង​ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំម៉ដ្ឋ អំបិល ម្រេច ប៊ីចេង ទុកមួយសន្ទុះ ​ដើម្បីឲ្យ​គ្រឿង​ផ្សំ​ជ្រាបចូល​ក្នុង​សាច់​បានល្អ ។
២.ធ្វើទឹកជ្រលក់ ដោយបុក​ម្ទេសដៃនាង ​ខ្ទឹមស ៧ ទៅ ១០ កំពឹស ឬស​ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ចូលគ្នា​ឲ្យសព្វ​រួច​​បន្ថែមស្ករស ទឹកត្រី ទឹកក្រូចឆ្មារ ​ប៊ីចេង ភ្លក្ស​មើល​ឲ្យ​ត្រូវមាត់។​
៣.យកជើងជ្រូក​មកច្រៀន​ដោយភ្លើងខ្លាំងៗ រហូត​ស្បែកស្រួយ​រៀប ដាក់ចាន​ទទួល​​ជាមួយនឹង​ទឹកជ្រលក់ និង​បន្លែ​ផ្សេងៗ ​តាមចំណូលចិត្ត​៕​
120712011

មតិយោបល់