បន្ទាត់ពេលវេលាខុសគ្នានៃអាហារនីមួយៗពេលខ្លះវាងាយស្រួលក្នុងការប្រាប់ថា តើអាហារដែលនៅសេសសល់ គឺហួសពីចំណុចនៃការបរិភោគហើយឬនៅ។ ក្លិនមិនល្អ ពណ៌មិនស្អាត និងការផ្លាស់ប្តូរដែលមិនចង់បាន សុទ្ធតែជាកត្តាច្បាស់ណាស់ថា អាហារនៅក្នុងទូរទឹកកកយូរពេកហើយ។ អ្នកឯកទេសខាងចំណីអាហារ Amy Shapiro ដែលជាម្ចាស់ក្រុមហ៊ុន Real Nutrition NYC បានពន្យល់ថា អាហារដែលនៅសេសសល់ មិនអាចទុកចោលពេញមួយល្ងាច បន្ទាប់ពីអាហារពេលល្ងាចបានទេ។
នាង ណែនាំ ឱ្យ ទុក អាហារ ដែល នៅ សល់ ក្នុង ទូរទឹកកក ក្រោយ ពេល មិន លើស ពី ពីរ ម៉ោង។ បើទុកនៅក្រៅយូរជាងនេះទៅ បាក់តេរីចាប់ផ្តើមលូតលាស់នៅក្នុងអាហារ ដែលអាចជាមូលហេតុមួយក្នុងចំណោមមូលហេតុចម្បងនៃជំងឺដែលបណ្តាលមកពីអាហារ។
នៅពេលដែលអាហារសល់នៅក្នុងទូរទឹកកក ម្ហូបភាគច្រើន គឺល្អសម្រាប់តែបីទៅបួនថ្ងៃប៉ុណ្ណោះ។ អាហារដែលគ្មានសាច់ និង បាយ អាច ទុកបាន រហូត ដល់ ទៅ ប្រាំថ្ងៃ ចំណែកឯ សាឡាកំប៉ុង ដែលមាន Ham ស៊ុត សាច់មាន់ ម៉ា ការ រ៉ូ នី ឬ ត្រីធូណាក៏ដូចគ្នា។ នេះ ជា មូលហេតុ ដែល វា ជា គំនិត ល្អ ក្នុង ការ បិទ ស្លាក កាលបរិច្ឆេទ ទៅ នឹង អាហារដែល នៅ សេសសល់ របស់ អ្នក លុះត្រា តែ អ្នក មាន គម្រោងញ៉ាំវា នៅ ថ្ងៃ បន្ទាប់។
មតិយោបល់