ព័ត៌មានសុខភាព

ទទួលទានទឹកការ៉ុតមួយថ្ងៃ៣ស្លាបព្រាប៉ុណ្ណោះ ទោះជំងឺផ្តាសាយ ក្អក ឬសួត ក៏មិននៅដែរ

តើអ្នកចូលចិត្តទទួលទានការ៉ុតដែរ ឬទេ? បើដូច្នោះមែន ពិតជាប្រសើរណាស់ ព្រោះការ៉ុតត្រូវបានគេទទួលទស្គាល់ថា អាចជួយពង្រឹងប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ ធ្វើឲ្យប្រសើរឡើងនូវសុខភាពសរសៃឈាមបេះដូង កាត់បន្ថយកូឡេស្តេរ៉ុលមិនល្អ ជួយឲ្យស្បែកស្អាត បន្សាបជាតិពុល និងការពារភ្នែក។

បើយោងតាមគេហទំព័រ interesting4today បានបង្ហាញថា ក្រៅពីអត្ថប្រយោជន៍ខាងលើនេះ ការ៉ុត គឺជាឱសថដ៏ពូកែក្នុងការកកម្ចាត់បញ្ហាក្អក ផ្តាសាយ និងសម្អាតជាតិពុលចេញសួត យ៉ាងពូកែបំផុត។ មិនតែប៉ុណ្ណោះ វាមានសុវត្ថិភាព ទាំងមនុស្សពេញវ័យ និងកុមារ។

ធាតុផ្សំ:

  • ការ៉ុតស្រស់ៗ កន្លះគីឡូ
  • ទឹកឃ្មុំ៤ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកក្តៅចំនួន២កែវ

ការរៀបចំ:

  • ចិតសំបកការ៉ុតចេញ រួចចម្អិនក្នុងកម្តៅល្មមរហូតទាល់តែឆ្អិន ហើយទន់។
  • យកការ៉ុតទាំងនោះ ព្រមទាំងទឹកក្តៅ និងទឹកឃ្មុំ ដាក់ចូលទៅក្នុងម៉ាស៊ីនក្រឡុកទឹកផ្លែឈើ ហើយក្រឡុកឲ្យក្លាយទៅជាល្បាយ។
  • ផ្ទេរល្បាយនោះទៅក្នុងកែវកញ្ចក់មួយ ហើយយកទៅរក្សាទុកនៅក្នុងទូរទឹកកក។

របៀប្រើ:
អ្នកត្រូវទទួលទានចំនួន ៣ស្លាបព្រាបាយ រៀងរាល់មុនពេលបាយព្រឹក ១៥នាទី ហើយរយ:ពេល ២ថ្ងៃអ្នក​នឹងចាប់ផ្តើម​មានភាព​ធូរស្រាល​បន្តិចម្តងៗ។ ប៉ុន្តែ សូមប្រើប្រាស់រហូតទាល់តែ ជំងឺជាសះស្បើយទាំងស្រុង៕

មតិយោបល់