សាច់អាំង គឺជាអាហារដ៏ពេញនិយមខ្លាំងបំផុតសម្រាប់មនុស្សសម័យនេះ ព្រោះវាមានរសជាតិឆ្ងាញ់ ហើយប៉ូវកម្លាំងថែមទៀត។ ក៏ប៉ុន្តែ បើយោងតាមគេហទំព័រ rak-sukapap បានបង្ហាញថា ការទទួលទានអាហារអាំងញឹកញាប់ពេកអាចបង្កទៅជា ជំងឺមហារីក។ ដូច្នេះ ដើម្បីកាត់បន្ថយហានិភ័យ ចំពោះការទទួលទានអាហារអាំង អ្នកគួរតែអនុវត្តដូចខាងក្រោមៈ
១.ទទួលទានបន្លែ ផ្លែឈើ ឬផ្សិត ឲ្យបានច្រើនល្អប្រសើរជាងសាច់។
២.ប្រសិនបើអ្នកចង់ញ៉ាំត្រី ឬសាច់អាំង មិនគួរហាន់តូចៗមកអាំងនោះឡើយ។
៣.ប្រសិនបើអាហារកក កុំទាន់អាំងឲ្យសោះ សូមរងចាំឲ្យវារលាយជាមុនសិន។
៤.មុននឹងអាំងសាច់ដោយប្រើម៉ាស៊ី microwave អ្នកត្រូវដាក់សំដឹលឲ្យស្រស់ទឹករយៈពេល៥នាទីសិន។ ព្រោះការអាំងសាច់ទាំងទឹកបែបនេះ អាចបង្កទៅជាជំងឺមហារីករហូតដល់ ៩០ភាគរយ។
៥.កុំទម្លាប់អាំងសាច់ នៅលើរងើកភ្លើងដោយផ្ទាល់ឲ្យសោះ។
៦.ពេលអាំង កុំប្រើសីតុណ្ហភាពខ្ពស់ពេក។
៧.ជៀសវាងទទួលទានភ្លាមៗ ព្រោះអាចហារក្តៅខ្លាំងពេកអាចបង្កឲ្យរលាកប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។
ចំណាំៈ អ្នកគួរចងចាំថា ការទទួលទានអាហារដែលខ្លោច ឬរោលផ្សែងភ្លើងញឹកញាប់ពេក អ្នកនឹងប្រឈមនឹងបញ្ហាកើតជំងឺមហារីកកាន់តែខ្លាំង៕
មតិយោបល់