ព័ត៌មានសុខភាព

មនុស្ស៧ប្រភេទ គួរបឈ្ឈប់ការទទួលទាន​អាហារហិរភ្លាម កុំឲ្យ​ហួសពេល

ការញ៉ាំ​អាហារ​ហិរមានដែនកំណត់ត្រឹមត្រូវ អ្នកនឹងទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍​ជាច្រើនចំពោះសុខភាព ផ្ទុយទៅវិញ​ប្រសិនបើអ្នក​ទទួលទាន​ច្រើនពេក​វាច្បាស់ជាផ្តល់គុណវិបត្​តិដល់រាងកាយ​ជាក់ជាពុំខាន។ យ៉ាងណាម៉ិញ បើយោងតាម​គេហទំព័រ soha បាន​ឲ្យដឹង​ថា អ្នកជំងឺ៧ប្រភេទ គួរជៀសវាង​អាហារហិរ ព្រោះវាអាចបណ្តោយឲ្យ​ជំងឺកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ​ទៅៗ រហូតព្យាបាល​មិនទាន់ពេល​ក៏​មានដែរ។

១.អ្នកជំងឺបេះដូង សម្ពាឈាមឡើងខ្ពស់ រលាកសួត របេង
ឥទ្ធិពលនៃអាហារហិរអាចប៉ះពាល់​ដោយផ្ទាល់ទៅដល់​ចរាចរឈាម ដែលបណ្តោលឲ្យបេះដូងលោតញាប់​ជាងមុន។ ដូច្នេះ ការទទួលទាន​អាហារហិរ​មិនត្រឹមតែ​មានផលអវិជ្ជមាន​ដល់​សម្ពាធឈាម និងបេះដូង​នោះទេ សូម្បីតែសួត​ក៏ប៉ះពាល់​ដូចគ្នាដែរ។

២.អ្នកជំងឺរ៉ាំរ៉ៃ ដំបៅក្រពះ រលាកក្រពះ
អាហារហិរត្រូវបានគេចាត់ទុកជាមូលហេតុ​ចម្បង​ដែលបង្កឲ្យមាន​ជំងឺឈឺពោះ ទល់លាកម រាគរូស បញ្ហាក្រពះពោះវៀន និងជំងឺ​ជាច្រើនទៀត។ ជាពិសេស​សារជាតិហិរ​នៅក្នុងម្ទេស​អាចប៉ះពាល់​ដល់ក្រពះ និង​ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ។

៣.អ្នកជំងឺឬសដូងបាត
ការទទួលទានអាហារហិរខ្លាំង​ពេក អាចបណ្តោលឲ្យ​ទល់លាមក សរសៃឈាមវ៉ែន​នៅជុំវិញរន្ធគូថ​ត្រូវបានបិទ ធ្វើឲ្យ​តំបន់ជុំវិញគូថ​ហើម និងធ្វើឲ្យឬសដូង​បាតកាន់​តែមានសភាព​ធ្ងន់ធ្ងរ។

៤.ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ ឬបំបៅដោះកូន
ក្រុមមនុស្សប្រភេទនេះ គួរតែកំណត់​ការទទួលទានអាហារ​ដែល​មានរសជាតិហិរ ព្រោះវាអាចបណ្តោលឲ្យរាងកាយ​ឡើងកម្តៅ ទល់លាមក ហើយប៉ះពាល់​ដល់​គុណភាព​នៃទឹកដោះ។

៥.អ្នកជំងឺតម្រងនោម
ភារកិច្ចដ៏សំខាន់នៃតម្រងនោម គឺច្រោះជាតិពុល​ផ្សេងៗ និងទឹកនោម​បញ្ចេញមក​ខាងក្រៅ។ ប៉ុន្តែនៅពេល​ដែលអ្នក​ទទួលទាន​អាហារ​ហិរច្រើនពេក អាចប៉ះពាល់ដល់​កោសិកានៅក្នុង​តម្រងនោម ហើយមុខងារ​នៃតម្រងនោម​ត្រូវបាថយចុះ​យ៉ាងខ្លាំង។

៦.អ្នកដែលស្គមស្គាំង
មនុស្សដែលស្គមខ្លាំងអាចទទួលរងនូវ​បញ្ហាឈឺបំពងក និងឈឺចាប់រាងកាយ​យ៉ាងងាយ ប្រសិនបើពួកគេ​បរិភោគអាហារ​ដែលមាន​រសជាតិ​ហិរច្រើនពេក។ ជាពិសេសពួកគេអាចប្រឈមនឹង​បញ្ហាខ្វះឈាម អាឡែស៊ី រលាក និងកើតមុន។

៧.មនុស្សដែលកំពុងប្រើថ្នាំព្យាបាលជំងឺ
ប្រសិនបើអ្នកកំពុងតែប្រើប្រាស់ថ្នាំពេទ្យ​សម្រាប់ព្យាបាល​ជំងឺផ្សេងៗ គួរបដិសេធ​ចំពោះអាហារ​ដែលមានរសជាតិ​ហិរ ព្រោះវា​អាចកាត់បន្ថយ​ប្រសិទ្ធភាព​នៃថ្នាំ។ លើសពីនេះ​ទៅទៀត សម្រាប់មនុស្ស​ធម្មតា​ក៏ត្រូវញ៉ាំ​ឲ្យមានដែន​កំណត់​ដែរ ព្រោះ​ការសិក្សា​មួយបានបង្ហាញថា អ្នកដែលទទួលទាន​អាហារហិរច្រើនពេក​នៅក្នុងរយ:​ពេលវែង អាចបង្កើនហានិភ័យ​នៃជំងឺមហារីកក្រពះ បំពង់​អាហារ…។

គុណវិបត្តិទាំងអស់នេះ​ហើយដែលអ្នកជំនាញ​បានណែនាំឲ្យ​គ្រប់គ្នាកំណត់​ការទទួលទាន​អាហារដែលមាន​រសជាតិហិរ ជាពិសេស​ក្រុមមនុស្ស​ដូចខាង​លើ៕

មតិយោបល់