ព័ត៌មានសុខភាព

ភេសជ្ជដ៏ពេញនិយម៥យ៉ាង ដែលអ្នកមិនគួរទទួលទាននៅរដូវក្ដៅ

បរទេសៈ បច្ចុប្បន្ននេះ មានគ្រួសារជាច្រើន កំពុងប្រឈមនឹងផលប៉ះពាល់ ផ្នែកសុខភាពដោយសារការទទួលទានភេសជ្ជ ដែលមិនសមស្របតាម លក្ខខណ្ឌអាកាសធាតុ។ អាកាសធាតុក្ដៅ អាចធ្វើឲ្យរាងកាយបាត់បង់ជាតិទឹក យ៉ាងរហ័ស ហេតុដូចនេះ ការផ្គត់ផ្គងជាតិទឹកដល់រាងកាយពិតជាសំខាន់ណាស់ សម្រាប់សុខភាព។ យ៉ាងណាមិញការជ្រើសរើស ទឹកភេសជ្ជមកទទួលទាន មិនបានល្អ អាចបង្កផលគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព របស់អ្នកបាន។ តើអ្នកដឹងទេថា ភេសជ្ជអ្វីខ្លះ ដែលអ្នកមិនគួរទទួលទាន នៅអំទ្បុងពេលរដូវនោះ?

១. ទឹកតែ
ផឹកតែទឹកកកផ្ដល់ភាពត្រជាក់ដល់រាងកាយ ប៉ុន្តែក៏អាចបង្កគ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាព បានយ៉ាងងាយស្រួលផងដែរ។ នៅក្នុងតែទឹកកក សម្បូរដោយជាតិអូសាឡាតខ្ពស់ ដែលជាជាតិគីមីបង្កឲ្យមានបញ្ហាតម្រងនោមដូចជា ជំងឺគ្រួសក្នុងតម្រងនោម និងខ្សោយតម្រងនោមជាដើម។

download

២.ទឹកអំពៅ
ជាទឹកភេសជ្ជដ៏ពេញនិយមបំផុត ដែលមានឱជារស និងមានតម្លៃថោក។ ភេសជ្ជនេះ សម្បូរទៅដោយជាតិស្ករ ៧០ភាគរយ ប្រសិនបើអ្នកទទួលទានវាច្រើនពេក អាចបណ្ដាលឲ្យអ្នកធាត់បាន។

Piece of sugarcane juice over white background
Piece of sugarcane juice over white background

៣. ទឹកដូង
ត្រូវបានគេស្គាល់ថា ជាភេសជ្ជៈសម្បូរដោយជាតិវីតាមីន និងសារធាតុរ៉ែសច្រើន ដែលល្អសម្រាប់សុខភាព។ ប៉ុន្តែប្រសិនបើអ្នកទទួលទានច្រើនហួសហេតុពេក ជាពិសេសនៅរដូវក្ដៅ អាចបង្ជាកហានិភ័យ ចំពោះសុខភាពរបស់អ្នកវិញបាន។

coconut-water1

៤. ទឹកចាហួយខ្មៅ
នៅអំទ្បុងពេលរដូវក្ដៅ ការទទួលទានទឹកចាហួយខ្មៅច្រើន អាចធ្វើឲ្យ កាត់បន្ថយចំណង់អាហារ និងសារធាតុចិញ្ចឹមក្នុងការរំលាយអាហារ៕

1306572941526

មតិយោបល់