ព័ត៌មានជាតិ

ប៉ះពាល់ខ្លាំងណាស់! អគ្គនាយកដ្ឋានកាំកុងត្រូល រកឃើញសារធាតុគីមីដែលហាមប្រើក្នុងផលិតផលម្ហូបអាហារ គ្រឿងផ្សំរសឬប្រេងខ្យង(Oyster Saauce)….

ភ្នំពេញៈ យោងតាមរបាយការណ៍ ពីនាយកដ្ឋានបច្ចេកទេស និងទំនាក់ទំនងសាធារណៈ បានឲ្យដឹងថា មជ្ឈមណ្ឌលសុវត្ថិភាពផលិតផលម្ហូបអាហារក្រុងហុងកុងរកឃើញវត្តមានសារធាតុ(propyl para hydroxy penzoate) គីមីដែលហាមប្រើ ក្នុងផលិតផលម្ហូបអាហារ នៅក្នុងផលិតផលគ្រឿង ផ្សំរស(Oyster Sauce)។ មាននៅក្នុងផលិតផល គ្រឿងផ្សំរសជាតិ ប្រេងខ្យងម៉ាក Yuan’s មានសារធាតុគីមី ជាសារធាតុគីមីបន្ថែមក្នុងផលិតផលម្ហូបអាហារសម្រាប់ថែរក្សាផលិតផល ឲ្យមានអាយុកាលវែងនោះ ដែលធ្វើឲ្យប៉ះពាល់ដល់សុខភាព អ្នកប្រើប្រាស់ ដើម្បីធ្វើការទប់ស្កាត់ ការតាំងលក់ ចែកចាយ និងការនាំចូលផលិតផល ប្រេងខ្យងម៉ាក yuan’s ពីក្រៅប្រទេស។

ជុំវិញបញ្ហានេះ ដើម្បីទប់ស្កាត់គ្រោះថ្នាក់ដល់សុខភាពប្រជាពលរដ្ឋជាយថាហេតុ អគ្គនាយកដ្ឋានកាំកុងត្រូល សូមណែនាំដល់គ្រប់សាខាទាំងអស់ អនុវត្តនូវវិធានការមួយចំនួនដូចខាងក្រោម៖


មតិយោបល់