Post News Media ព័ត៌មានជាតិ ដុតបំផ្លាញ នំ...

ដុតបំផ្លាញ នំកញ្ចប់ថៃ និងជង្គង់មាន់ ស្លាបមាន់ ដែលខូចគុណភាព

​បាត់ដំបង: កម្លាំង​សមត្ថកិច្ច​ចម្រុះ​ ​ធ្វើ​ពិធី​ដុត​បំផ្លាញ​ចោល​ នំ​កញ្ចប់​​​ ​​និង​ជង្គង់​មាន់ ​ស្លាបមាន់​ ដែល​ខូចគុណភាព​ ​​ធ្វើការ​ដកហូត​ពី​ប្រជាពលរដ្ឋ​ដែល​បាន​​នាំ​ចូល​មក​ពី​ប្រទេស​​​ថៃ ចូល​មក​កម្ពុជា​តាម​ច្រក​អូរ​រំដួល​។

របាយការណ៍​របស់​សាខា​កាំកុងត្រូល​ប្រចាំ​ច្រក​អូរ​រំដួល ស្ថិតក្នុង​ភូមិ​អូរ​ ឃុំ​ពេជ្រ​ចិន្តា ​ស្រុក​ភ្នំព្រឹក ខេត្តបាត់ដំបងបាន​បញ្ជាក់ថា​ កាល​ពី​វេលា​ម៉ោង​១០​និង​៣០​នាទី​ ព្រឹក​ថ្ងៃទី​២២ ​ខែមិថុនា ឆ្នាំ​២០១៦ កំលាំង​​ចម្រុះ​ រួមមាន​៖ កំលាំង​កាំកុងត្រូល សហការ​ជាមួយ​មន្ត្រី​គយ​ និង​កំលាំង​ប៉ុស្តិ៍​ការពារ​ព្រំដែន​ បាន​សហការគ្នា​ ​ធ្វើ​ការដុត​កំទេច​ចោល​នូវ​ប្រភេទ​ទំនិញ​ដែល​ខូចគុណភាព ​ហើយ​ត្រូវបាន​ប្រជាពលរដ្ឋ ក៏ដូចជា​ក្រុម​ឈ្មួញ​បាន​នាំ​ចូល​មក​តាម​ច្រក​អូរ​រំដួល។

របាយការណ៍ ​បាន​បន្តថា​ ការដុត​បំផ្លាញចោល​នូវ​ទំនិញ​ដែល​ហូរ​ចូល​មកពី​ប្រទេស​ថៃ​ ហើយ​មានការ​ខូចគុណភាព ដែល​អាច​បំផ្លាញ​សុខភាព​ប្រជាពលរដ្ឋ​បាន​យ៉ាង​ងាយ​នោះ ​រួមមាន ស្លាបមាន់ ​និង​ជង្គង់​មាន់ ទម្ងន់​៥៥​គីឡូក្រាម ​នំ​ចំរុះ​ទម្ងន់​១៥២​ គីឡូក្រាម​ព្រមទាំង​មី និង​ទឹកក្រូច​មួយ​ចំនួន​ថែមទៀត។​

ក្នុងនោះ​ផងដែរ កំលាំង​ជំនាញ​បាន​លើកឡើងថា នេះ​គឺ​មិនមែនជា​ការ​ដុតកម្ទេច​ បែប​ទ្រង់ទ្រាយ​ធំ​នោះទេ ​ព្រោះ​ទំនិញ​ដែល​ខូចគុណភាព​ទាំងអស់នេះ ​​បាន​ដកហូត​ពី​ប្រជាពលរដ្ឋ​បន្តិច​ម្តងៗ​ដែល​ពួកគាត់​ទិញ​យក​ទៅ​បរិភោគ ​ដើម្បី​​រក្សាទុក និង​ធ្វើ​ការ​ដុត​បំផ្លាញចោល។

ក្រោយពី​បានធ្វើ​ការ​ដុត​កំទេច​ចោល​រួចមក កំលាំង​បាន​កាយ​ដី​កប់​ទំនិញ​ទាំងនោះ​ ចោល​តែម្តង ដើម្បី​ជៀសវាង​នូវ​សត្វស្រុក​ ដែលវា​អាច​មក​ខាំ​ស៊ីបាន ព្រោះ​វា​អាច​ប៉ះពាល់​ដល់​សុខភាព​មនុស្ស​បាន​យ៉ាង​ងាយ​ជាទីបំផុត៕

Loading...