ស៊ុតគឺជាអាហារដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីនជាច្រើន ដែលមានអត្ថប្រយោជន៍ដ៏លើសលុបសម្រាប់សុខភាព ប៉ុន្តែមានមនុស្សមួយចំនួននៅមិនទាន់ដឹងថាស៊ុត មិនត្រូវបរិភោគជាមួយអាហារ ៥ ប្រភេទនោះឡើយ។ ជាធម្មតាការបរិភោគស៊ុតជាមួយ សណ្តែក ស្ករស ឬសាច់ទន្សាយ អាចធ្វើឲ្យបាត់បង់នូវគុណតម្លៃអាហារូបត្ថម្ភ សម្រាប់រាងកាយ ឬបណ្តោលឲ្យមានអាការៈមិនស្រួល។ ១. កុំបរិភោគជាមួយសណ្តែក មនុស្សជាច្រើនតែងតែយកស៊ុតធ្វើជាអាហារពេលព្រឹក បន្ទាប់មកបរិភោគទឹកសណ្តែកសៀងតាមក្រោយ ប៉ុន្តែទម្លាប់បែបនេះគឺខុស។ នៅក្នុងសណ្តែកសៀងមានផ្ទុកសារធាតុចិញ្ចឹមជាច្រើន ដូចជាប្រូតែអ៊ីន,…
មតិយោបល់