ព័ត៌មានជាតិ

បុក​ល្ហុង​ស្រួ​យ​គ្រឿង​ស​មុ​ទ្រ​

គ្រឿងផ្សំ៖

-សរសៃល្ហុងចៀនស្រួយ ១០០ ក្រាម

-បង្គារក្រៀម ៣០ ក្រាម

-សណ្តែកគួរហាន់ ១គួរ

-បង្គារបកសំបកស្រុសឆ្អិន ៥០ ក្រាម

-ត្រីមឹកស្រុសឆ្អិន ៥០ ក្រាម

-ប៉េងប៉ោះ ៥ ផ្លែ

-ម្ទេសអាចម៌សត្វ ៦ គ្រាប់

-ខ្ទឹមស ៥ កំពឹស

-ក្រូចឆ្មារហាន់ជាចំណិតៗ ១ ផ្លែ

-ស្ករត្នោត ១ ស្លាបព្រាបាយ

-ទឹកអម្ពិលទុំ ១ ស្លាបព្រាបាយ

-ប៊ីចេង បន្តិចបន្តួច

-ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ

វិធីធ្វើ៖

បុកខ្ទឹមស ស្ករត្នោត ម្ទេស បង្គារក្រៀម សណ្តែកគួរ និងប៉េងប៉ោះ ឲ្យបែកៗរួចបន្ថែមទឹកអម្ពិលទុំ ទឹកក្រូចឆ្មារ ប៊ីចេង និងទឹកត្រី រួចភ្លក្សរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត ហើយដាក់ត្រីមឹក និងបង្គារស្រុស រួចច្របល់ឲ្យចូលជាតិ បន្ទាប់មកយកទៅច្របល់ជាមួយនឹងសរសៃល្ហុងចៀនស្រួយ ជាការស្រេច៕

មតិយោបល់