ព័ត៌មានជាតិ

ស្ងោ​រ​ឃ្លោ​ក​ញាត់​សា​ច់​ ​តៅ​ហ៊ូ​

គ្រឿងផ្សំ៖

-ឃ្លោក ១ ផ្លែ

-សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ២០០ក្រាម

-តៅហ៊ូទន់ៗ ៤ដុំ

-បង្គារក្រៀម ២ស្លាបព្រាបាយ

-ម្រេចម៉ដ្ឋ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ

-ដុំស៊ុបខ្នរ ១ដុំ

-ពង់មាន់ ១គ្រាប់

-ផ្សិតខ្មៅ ៣ផ្សិត

-ទឹកសៀងជ្រលក់ ៤ស្លាបព្រាកាហ្វេ

-ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ

-ទឹកស៊ុបស្ងោរមាន់ ៤ចានចង្កះ

វិធីធ្វើ៖

១.ចិតសំបកឃ្លោកចេញលាងទឹកឲ្យស្អាតអស់រំអិលហើយ ចិតផ្នែកខាងលើដើម្បីឆ្កៀលយកសាច់ ឃ្លោកចេញ ។ឯចំណិតផ្នែកខាងលើទុកជាគម្របរួចហើយយកឃ្លោកនោះទៅត្រាំទឹក។

២.យកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំលាយផ្សំជាមួយនឹងគ្រឿងគ្រៅដូចជាទឹកស៊ីអ៊ីវម្រេចទឹកសៀង ជ្រលក់។ឯតៅហ៊ូកាត់វាជាដុំតូចៗលាយជាមួយសាច់ជ្រូកហើយគោះពងមាន់ដាក់ចូលទៀត បន្ទាប់មកដួសសាច់ជ្រូកញាត់ ចូលទៅក្នុងឃ្លោកឲ្យពេញណែន។

៣.យកឆ្នាំធំដាក់ទឹកល្មមដាំឲ្យពុះហើយយកចានធំដែល អាចធន់នឹងកំដៅបានមកដាក់ឃ្លោក ។បន្ទាប់មករៀបចំផ្សិតខ្មៅនៅក្នុងចានជុំវិញ ផ្លែឃ្លោក រួចចាក់ទឹកស៊ុបចូលក្នុងចាននោះ យកទៅចំហុយរហូតទាល់តែឃ្លោកនោះ ផុយសឹមថែមដុំស៊ុបខ្នរចូលមុន នឹងលើកចុះ ពីចង្ក្រាន៕

មតិយោបល់