ការសិក្សាថ្មីមួយរបស់អ្នកវេជ្ជសាស្ត្រ សហរដ្ឋអាមេរិក និងអាហ្សង់ទីន និងបណ្តាប្រទេសផ្សេងទៀត បានសហការគ្នារកវិធីទទួលទានខ្ទឹមសបែបណាដើម្បី ឲ្យមានប្រយោជន៍បានច្រើន។អ្នកសិក្សាទាំងអស់នោះបានរកឃើញថា ខ្ទឹមសនឹងរលាយបាត់បង់អស់គុណប្រយោជន៍អាហារស្ទើរតែទាំងអស់ក្រោយពេលរងនឹងកម្តៅនោះ។
ពួកគេបានរកឃើញចំណុចគួរចាប់អារម្មណ៍របស់ខ្ទឹមសថាធ្វើបេបណាឲ្យមានគុណប្រយោជន៍សម្រាប់អ្នកទទួលទាន គឺ គួរដំវាឲ្យបែកជាមុនសិនទើបធ្វើឲ្យវាចេញអង់ហ្ស៊ីមធ្វើឲ្យកើតសារជាតិរួមផ្សំអូកាណូស៊ុលហ្វឺរជាច្រើនប្រភេទ ដែលសារជាតិមួយនេះបានផ្តល់នូវគុណប្រយោជន៍ចំពោះរាងកាយកាន់តែច្រើន។ ដូច្នេះហើយនៅពេលត្រូវការប្រើខ្ទឹមសនៅថ្ងៃក្រោយកុំភ្លេចដំវាឲ្យបែកជាមុនសិន៕
មតិយោបល់