អាហារប្រភេទនេះអាចយកត្រីទាំងមូលមកធ្វើបានដូចជាត្រីសមុទ្រស្រស់ ឬក៏ត្រីស្បៃកា។ ប្រភេទត្រីទាំងអស់នេះងាយស្រួលក្នុងការធ្វើជាម្ហូប មិនតែប៉ុណ្ណោះលោកអ្នកក៏អាចយកត្រីសមុទ្រនេះទៅធ្វើជាត្រីចៀនក៏បាន។ ដោយប្រើប៉េងប៉ោះខៀវ ប្រសិនបើលោកអ្នកពុំអាចរកបានទេនោះសូមយកកូនប៉េងប៉ោះតូចៗក៏បាន។ ត្រូវចាំថាសារធាតុហឹរ និងជូរអាចជួយកាត់ជាតិខ្លាញ់ចេញពីត្រី។ មុននឹងទិញអ្នកត្រូវឱ្យអ្នកលក់ត្រីសម្អាត និងសកស្រកាឱ្យហើយ។
គ្រឿងផ្សំមាន៖
– ខ្ទឹមក្រហម ៥ ផ្លែ
– ស្លឹកក្រូចសើច ២ សន្លឹក
– ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ
– ម្ទេសខៀវ ៦ ផ្លែវះយកគ្រាប់ និងហាន់ជាស្រេច
– ប៉េងប៉ោះខៀវ ២ ផ្លែវះយកគ្រាប់ចេញ និងហាន់ជារាងគ្រាប់ឡុកឡាក់តូចៗ
– ស្ករស ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
– ទឹកក្រូចឆ្មា ២ គ្រាប់
– ត្រីសមុទ្រតូចៗចំនួន ១២ ទៅ ១៦ ត្រីសម្អាត និងសកស្រការួច
– ម្រេច។
របៀបធ្វើ៖
១ ដំបូងត្រូវបកសំបកខ្ទឹមក្រហមចេញហើយកាត់ជាពាក់កណ្តាល យកបណ្តូលចេញ។ បន្ទាប់មកហាន់ខ្ទឹមក្រហមនោះ ហើយយកកាំបិតកាត់ទងស្លឹកក្រូចសើចចេញរួចដាក់ស្លឹកក្រូចសើចជាន់លើគ្នា ហើយមូរវាដូចជាបារី។ បន្តមកទៀតត្រូវហាន់ស្លឹកក្រូចសើចជាចម្រៀកតូចៗ។
២ ដើម្បីចៀនត្រីសមុទ្របានល្អ ត្រូវដាក់ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយចូលក្នុងខ្ទះដែលមានកម្តៅល្មម។ បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមក្រហមចូលហើយឆារយៈពេល ២ នាទីរហូតដល់ធុំក្លិនឈ្ងុយ។ បន្ទាប់មកទៀត ដាក់ម្ទេសខៀវ ប៉េងប៉ោះ ស្លឹកក្រូចសើច ស្ករសនិងអំបិល ។ ក្រោយពីបានឆាវារយៈពេល ៣ នាទីរួចមកត្រូវដាក់ទឹកក្រូចឆ្មាចូលហើយសុំលើកខ្ទះចេញពីចង្ក្រាន។
៣ ដុតខ្ទះចៀនឱ្យក្តៅរួចចាក់ប្រេងឆាបន្តិចចូល រួចយកត្រីទៅប្រលាក់អំបិល និងម្រេច។ ហើយយកត្រីទៅចៀនរយៈពេល ៣ នាទី។ ត្រូវប្រុងប្រយ័ត្នមិនត្រូវចៀនយូរពេកទេ ព្រោះវាអាចធ្វើឱ្យត្រីគ្រៀម និងបាត់បង់រសជាតិ។ ក្រោយពីបានចៀនត្រីរួចហើយត្រូវដាក់លាយជាមួយនឹងម្ទេសខៀវ និងឆាប៉េងប៉ោះដែលឆារួចមកហើយនោះជាការស្រេច។
រូបតំណាង
ចុចទីនេះមើលប្រភពដើមសហការជាមួយនឹងដំណឹង
មតិយោបល់